Čečenski vođa Kadirov: Osvojili smo Severodonjeck, grad je pao brže nego sam planirao

Fotografija je snimljena 16. travnja Foto: EPA

RUSKE snage i separatistička milicija su potpuno zauzele ukrajinski grad Severodonjeck, objavio je čečenski vođa Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu.

"Nacisti su poraženi. Svi su im položaji uništeni. Grad je oslobođen. Stanovnici mogu lakše disati. Od sada više nisu u opasnosti", napisao je.

Kadirov tvrdi da je isprva planirano zauzeti Severodonjeck u roku od tjedan dana, ali je danas "prilagodio plan i odredio da se grad stavi pod kontrolu za tri dana". Kao rezultat toga, piše Kadirovu, "borci su to napravili još brže - za tri sata".

Ukrajina se još nije oglasila, a Kadirove tvrdnje nisu neovisno potvrđene.

Guverner: U Severodonjecku se vode ulične borbe

Ranije danas je regionalni guverner Luhanska Serhij Hajdaj rekao da se u Severodonjecku vode ulične borbe i da ruske snage već danima pokušavaju osvojiti taj grad.

Hajdaj je na svom Telegram kanalu objavio da su "ruske snage pretrpjele značajne gubitke" te su "bile prisiljene na uzmak" u Severodonjecku i okolnim područjima. No Rusi nastavljaju napadati grad s istočne strane. 

"Neprijatelj je ispalio više teških salvi na Severodonjeck, najmanje tri, a u nekim mjestima vode se ulične borbe", napisao je Hajdaj dodavši da je u gradu oštećeno 14 nebodera.

Granatirano je i obližnje selo Sinecki, dodao je.

Pročitajte više