Predsjednik Mladeži HDZ-a zadirkuje kolegu iz SDP-a jer je odbio sučeljavanje: "Izađi i bori se"

Foto: Hina, Facebook

ČELNI čovjek mladih SDP-a, predsjednik Foruma mladih ove stranke, Nenad Livun odbio je sučeljavanje s predsjednikom Mladeži HDZ-a Josipom Bilaverom.

"Drago mi je da su HDZ-ovci nakon Karamarka skupili hrabrosti za debate i pozdravljam to. Debatirati treba, ali 18 dana prije izbora i nakon izjava njihove ministrice kako Hrvatska ima višak visokoobrazovanih i nakon ukidanja mjera za zapošljavanje mladih te neisplate stipendija, svaka debata je suvišna. Imali su osam mjeseci priliku da pokažu što znaju i napravili su samo štetu, a ta Mladež HDZ cijelo to vrijeme nije progovorila ni riječi. Sad neka debatiraju sami. Naš zadatak je vratiti Hrvatsku na Siguran smjer i pomoći mladima da dobiju priliku dokazati se i ostati u Hrvatskoj. Zato neka debatiraju sa svojim ministrima", napisao je Livun.

HDZ-ov Bilaver stvari je vrlo brzo prebacio na svoj mlin, a na odgovor nije trebalo dugo čekati.

Nenade Livun, žao mi je da dok se pokušavamo boriti za bolju budućnost, opet potenciraš povratak u prošlost. Želimo Hrvatsku s više visokoobrazovanih, Hrvatsku u kojoj su mladi zaposleni na stalno i Hrvatsku u kojoj se stipendije isplaćuju na vrijeme. Žao mi je ako ne misliš da je to vrijedno debate, ali mi mislimo i imamo plan za to.

Izađi i bori se!

Fact: Mjere nisu ukinute nego su redefinirane kako bi se mladi zaposlili unutar 4 mjeseca. Dapače, isti broj mladih će koristiti mjere kao i prošle godine", napisao je Bilaver koji je objavio i kratki video u kojem se pita gdje je nestao Nenad.

HDZ-ovci predbacuju SDP-u što na nijednoj listi nije predsjednik mladeži premda i nemaju puno argumenata u rukavu s obzirom da se njihov Bilaver nalazi na prilično niskom devetom mjestu u prvoj izbornoj jedinici.

Prepucavanje preko Facebooka

Nenad Livun se po tom pitanju danas opet obratio putem Facebooka.

Vidim da je u trenutnom fokusu interesa Mladež HDZ to što se ja nisam našao na listi za Sabor za nadolazeće parlamentarne izbore.

Dragi moji kolege moram vam reći da je razlog tome taj što sam tako sam htio, a ne odluka nekog drugog. Više od deset godina aktivno se bavim djelovanjem u SDP-u i Forumu mladih SDP-a i iznimna čast mi je bila, na izborima u studenom 2015. godine, sudjelovati kao kandidat za Sabor. U Saboru sam proveo mjesec dana (siječanj 2016.) i shvatio da politički angažman kroz saborske klupe nije ono što trenutno želim raditi u svom životu. Za mene postoje puno bolji i konstruktivniji načini na koje se može raditi za dobrobit našeg društva. O tome sam i obavijestio predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji je moju odluku ispoštovao.

Jedna stvar koja mi kroz sve ove godine djelovanja u politici nikad nije bila jasna je to kako ljudi vole sebi raditi kampanju, na nečijem imenu, a pritom ne imajući sve relevantne informacije o toj osobi. To je upravo ono što vi sada radite i ako je to vaš način djelovanja slobodno se veselite. To nije moj način.


Mislim da bi se trebali više fokusirati na činjenicu da je vaš Josip Bilaver prebačen iz IX. u I. Izbornu jedinicu, gdje inače HDZ na parlamentarnim izborima ostvaruje izvrsne rezultate :P , na visoko 9. mjesto i siguran sam da će svojim angažmanom i poznanstvima uspjeti skupiti dovoljno preferencijalnih glasova kako bi ušao u Sabor. Njega očito to u životu zanima. Ja ću svim svojim prijateljima koji žive na području I. Izborne jedinice i za koje znam da su glasači HDZ-a svakako preporučiti da Josipa zaokruže preferencijalno", napisao je Livun.

Livun zanemario stranicu, Bilaver se reklamira na sve strane

Inače, Livun je, zanemarivši posljednja dva dana, prilično neaktivan na Facebooku. Stranica mu broji manje od tisuću lajkova, a posljednja aktivnost, ne računajući dvije objave posljednjih dana, datira još iz ožujka kad je podržavao Komadinu na unutarstranačkim izborima. Štoviše, stranica mu je toliko zapuštena da se na cover fotografiji nalazi reklama za izbore, ali one iz studenog 2015. godine. Sa druge strane, HDZ-ov Bilaver odlučan je u nakani da uđe u Sabor. Njegova stranica, koju obilato reklamira, broji preko 10.000 ljudi, a s objavama je prilično aktivan. Dapače, Bilaver često reklamira stranicu. Tako je pred nekoliko tjedana uz sliku 75-godišnjeg Miše Kovača konstatirao kako Hrvatsku trebaju povesti mladi.

Tko o čemu, Karamarkov čovjek o sučeljavanju


Bilaver je vjerojatno zadnja osoba koja bi se nekome trebala rugati zbog sučeljavanja. Naime, on je na čelo Mladeži HDZ-a došao s Tomislavom Karamarkom, čovjekom koji je odbio sva sučeljavanja i intervjue osim onih u strogo kontroliranim uvjetima. Bilaver, naravno, tada Karamarku nije pisao statuse "Izađi i bori se" niti se pitao gdje je nestao.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Bilaver je postao kao jedini kandidat nakon što je Tomislav Karamarko osvojio stranku. Na tom je mjestu naslijedio Martinu Banić koja je bila nepoželjna kao suradnica Karamarkove prethodnice Jadranke Kosor.

Mladi Škabrnjanin obiteljski je povezan s Frankom Bilaverom, nekadašnjim HDZ-ovim povjerenikom za Sjevernu Ameriku, prekaljenim HDZ-ovim internetskim ratnikom koji se proslavio kada je s fotografije Ive Sanadera i Georga Busha uklonio tadašnjeg ministra kulture Božu Biškupića i montirao svoj lik.

Josip Bilaver vlasnik je male tvrtke Alicante Consult za savjetovanje. Imao je i tvrtku Mediatus Poslovno savjetovanje, ali ona je u manje od dvije godine završila u stečaju. Bio je zastupnik HDZ-a u nedavno raspuštenom sazivu Sabora.

Pažnju javnosti Bilaver je prije nekoliko mjeseci zadobio nakon što je imenovan predsjednikom upravnog vijeća Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, a za što praktički nema nikakve reference.
 

Pročitajte više