Čelnici DOS-a sutra o promjeni strategije za Kosovo

ČELNICI srbijanske vladajuće koalicije DOS sazvali su za četvrtak navečer u Novom Sadu sastanak na kojemu će raspravljati o situaciji na Kosovu.

Predsjednik Koordinacijskog centra za Kosovo i potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović kazao je u srijedu navečer agenciji Beta da je to tijelo tijekom dana razmatralo promjenu strategije za Kosovo, ne bi li se zaustavilo ´klizanje Kosova ka nezavisnosti i daljnji odlazak Srba s tog prostora te da se ne dopusti da se indirektnim putem dođe do nezavisnosti Kosova´.

´Vlasti u Beogradu ne mogu više tolerirati kupovinu vremena na Kosovu´, rekao je Čović, dodajući da se ´neće dopustiti, s jedne strane, priča o multietičkom Kosovu, a s druge, stvaranje institucija nezavisne države´, koju ne predviđa niti Rezolucija UN-a 1244 o Kosovu. Prema njegovim riječima, sutra bi na sjednici DOS-a nova strategija trebala ´biti verificirana´.

Srbijanski premijer Zoran Đinđić nedavno se također založio za otvaranje pitanja statusa Kosova, s obrazloženjem da je eventualnu nezavisnost Kosova lakše spriječiti danas, nego po isteku tri godine, roka u kojem je međunarodna zajednica isključila odluku o statusu Kosova.

Pročitajte više