Čelnik kaštelanske HVIDRA-e spriječio humanitarni koncert Halida Bešlića i najavio rat protiv folka

ČETIRI dana nakon što se čelnik kaštelanske HVIDRA-e Željko Striza u alkoholiziranom stanju sukobio sa splitskom policijom, isti je ponovo izazvao skandal.

Naime, u Kaštelima bi se trebao održati humanitarni koncert Halid Bešlića, a Strize kaže kako će dolazak folk pjevača u Kaštelu spriječiti, te da će blokirati stadion i onemogućiti humanitarni koncert. Prihod od koncerta trebao bi ići Centru Mir koji skrbi o djeci s posebnim potrebama.

"Ukoliko bude narodne muzike, točnije folk pjevača i ostale družine s područja bivše Jugoslavije, sigurno ćemo ih spriječiti. Takva priredba se dok sam ja na čelu kaštelanske HVIDRA-e neće održati!" - kazao je za središnji Dnevnik Nove TV Strize.

Ističe kako je koncert, iako humanitarnog karaktera, pljuska obiteljima poginulih branitelja koji bi u Kaštelima umjesto Bešlića radije vidjeli Thompsona, Škoru ili Zečića.

Jedan od organizatora koncerta poručio je Strizeu neka ide u Hollywood snimat filmove ako mu je stalo da bude poznat. "Izgleda da gospodin Strize vodi svoj osobni rat radi svojih interesa, jer sigurno da je on ovdje imao nekog profita da bi se koncert dogodio" - dodao je Ante Grgić.

Glasnogovornica PU Marina Kraljević Gudelj izvjestila je 22. svibnja kako su policijski službenici na raskrižju Velebitske i Ulice Brune Bušića u Splitu zaustavili automobil marke "porsche" splitskih registracijskih oznaka nakon što je prošao kroz dva crvena svjetla. S mjesta suvozača izišao je Strize u vidno alkoholiziranom stanju i počeo vikati i vrijeđati ih.

Nakon što mu je odbio predočiti osobnu iskaznicu, policajac se naglo okrenuo, na što ga je Strize udario laktom u predjelu sljepoočnice, rekla je glasnogovornica.

Policijski službenici tada su nad njim upotrijebili sredstva prisile i vezivanja pri čemu je 35-godišnjak zadobio frakturu kosti stopala, udarac u vrat, leđa i lakat, kazala je glasnogovornica. Policajci su zadobili lakše ozljede.

A.H.

Pročitajte više