Češka pjevačica antivakserica namjerno se zarazila koronom pa umrla

Screenshot: YouTube

ČEŠKA pjevačica Hana Horka, protivnica cijepljenja protiv koronavirusa, umrla je u dobi od 57 godina pošto se namjerno zarazila virusom kako bi dobila covid-potvrdu, objavila je njezina obitelj.

Njezin sin Jan Rek izjavio je na javnom radiju iRozhlas.cz da se njegova majka odbijala cijepiti i namjerno se izložila virusu kojim su se on i njegov otac, obojica cijepljeni, zarazili prije Božića. "Odlučila je da će normalno živjeti s nama i radije dobiti virus nego se cijepiti", kazao je Rek.

Dva dana prije smrti pjevačica češke folk grupe Asonance na društvenim je mrežama napisala: "Preživjela sam. Bilo je živopisno. Sada će biti koncerata, kazališta, saune, putovanja na more."

U Češkoj se dokaz o cijepljenju ili nedavnom preboljenju zahtijeva za ulazak na društvena događanja. Njezin sin optužio je lokalne antivaksere za majčinu smrt i rekao da imaju "njezinu krv na svojim rukama".

"Točno znam tko je formirao njezino mišljenje. Tužan sam što je više vjerovala strancima nego svojoj obitelji i tezama o stjecanju prirodnog imuniteta izlaganju bolesti", rekao je Jan Rek. U zemlji je upravu u jeku širenje novog vala pandemije s 20.000 novozaraženih u ponedjeljak. 

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više