Češki predsjednik: Gotovo je nemoguće integrirati muslimane u zapadnu Europu

Foto: FAH

ČEŠKI predsjednik Milos Zeman, poznat po svojim antiimigracijskim izjavama, izjavio je kako je integracija muslimanske zajednice u zapadnu Europu gotovo nemoguća. Također je za seksualne napade u Koelnu okrivio muslimansku kulturu u Europi, piše Daily Mail.

Zeman je poznat po oštrim komentarima na račun "izbjeglica s iPhoneom" koji "svoju djecu iskorištavaju kako bi dobili azil u Europskoj uniji".

"Iskustvo zemalja Zapadne Europe koje imaju geta i odvojene lokalne zajednie pokazuje kako je integracija musliana gotovo nemoguća. Neka imaju svoju kulturu u svojim zemljama, umjesto da je nose u Europu, inače će ona postati kao Koeln", dodao je osvrnuvši se na masovno seksualno zlostavljanje koje se odvilo tijekom novogodišnje noći u njemačkom Koelnu.

"Integracija je moguća s kulturama koje su slične i te sličnosti mogu varirati", rekao je ističući da su se vijetnamske i ukrajinske zajednice uspjele integrirati u češko društvo.

Zeman je poznat po oštrim komentarima na račun izbjeglica i migranata.

"Djeca služe kao živi štit za dečke s iPhoneima i kako bi opravdali val migranata. Oni koji se skrivaju iza djece, po mojem mišljenju, ne zaslužuju nikakvo suosjećanje. Oni svoju djecu vode u gumenim čamcima, znajući da se mogu utopiti", rekao je Zeman.

Prošle je godine Zeman izbjeglički val nazvao "organiziranom invazijom".

Pročitajte više