Četiri iračka vojnika i turski vozač ubijeni sjeverno od Bagdada

Četiri iračka vojnika i turski vozač kamiona ubijeni su u odvojenim napadima sjeverno od Bagdada u posljednja 24 sata, izvijestili su u srijedu sigurnosni izvori.

Dva su vojnika ubijena u napadu naoružanih osoba, od kojih su tri uhićene, a oružje je zaplijenjeno, izjavio je časnik Assad Sadad.

U Duluji, 70 kilometara sjeverno od Bagdada, jedan je vojnik ubijen i jedan je ranjen u granatiranju njihove baze, dok je još jedan vojnik ubijen tijekom noći u sličnim okolnostima u Duru, 150 kilometara sjeverno od prijestolnice, javljaju izvori iračke vojske.

Turski vozač kamiona smrtno je stradao u Chorgatu, 300 kilometara sjeverno od Bagdada, kada je kamion naišao na bombu na cesti, javlja tamošnja policija.

Irački plemenski vođa koji je poznat po svojim vezama s bivšim režimom, ali se zbližio s Britancima nakon njihova dolaska na jug Iraka, ubijen je na svom seoskom imanju južno od Basre, javlja u srijedu policijski izvor.

"Nepoznate su osobe u vojnoj odori u noći s utorka na srijedu došle na imanje šeika Abdela Al al-Batata u Zubeiru i izrešetale ga mecima, ubivši ga na licu mjesta", izjavio je policijski načelnik Haidar Abdel Mehdi.

Šeik je sudjelovao u prvoj izvršnoj lokalnoj vlasti koju su bili uspostavili Britanci, ali su ga oni ubrzo uhitili zbog veza s bivšim režimom, a zatim ga oslobodili pošto je nekoliko mjeseci proveo u zatvoru.

(Hina) xvrad ydv

Pročitajte više