Četvorica mladića osumnjičena za silovanje djevojčice u Njemačkoj, jedan je Hrvat

Ilustracija: EPA

ZBOG sumnje na grupno silovanje 13-godišnjakinje u Njemačkoj u utorak navečer, zajedničkim priopćenjem za javnost obratili su se javni tužitelj iz Stuttgarta i Policijsko sjedište u Reutlingenu.

Policija istražuje troje mladih u dobi od 16 i 17 godina i 19-godišnjaka. Svu četvoricu osumnjičenih policija je uhitila i sada su u pritvoru. Prema do sada utvrđenom jedan od njih je 16-godišnji Hrvat, prenosi Fenix magazin.

Presreli ih u vlaku

Četvorica mladića upoznala su 13-godišnjakinju i njezinog 16-godišnjeg poznanika oko 22:25 u vlaku koji je vozio u smjeru Stuttgarta. Na stajalištu Wendlingen navodno su četvorica osumnjičenih prisilili par da izađe i potom ih razdvojili u susjednom industrijskom parku.

Navodi se da su 17-godišnjak i 16-godišnjak nastavili prijetiti mladiću, a prvi ga je navodno udario palicom i lakše ozlijedio. U međuvremenu, kako je iz policije rečeno, druga dva optužena su silovala 13-godišnjakinju.

Prijatelj djevojčice nazvao policiju

Mladić je napokon uspio nazvati policiju. Kao dio potrage četvorica osumnjičenih koji su se ukrcali na vlak do Kirchheima privremeno su uhićeni na željezničkoj stanici u Kirchheim-Ötlingenu. Djevojčici je pružena medicinska pomoć u bolnici.

Četvorica osumnjičenika, koji su 16-godišnji Hrvat, dvoje 17-godišnjaka s njemačkim i talijanskim državljanstvom te 19-godišnji njemačko-turski državljanin, u srijedu popodne izvedeni su pred istražnog suca u Nürtingenu na zahtjev javnog tužitelja iz Stuttgarta. Sudac im je odredio pritvor. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Pročitajte više