Četvorica švercera ljudima osuđena na doživotni zatvor zbog smrti 71 migranta

Foto: EPA

OVOG četvrtka sud u Mađarskoj osudio je četvoricu krijumčara ljudima na doživotne zatvorske kazne zbog smrti 71 migranta, čija su tijela pronađena natrpana u kamionu ostavljenom na austrijskoj autocesti u kolovozu 2015., javlja Reuters.

Za trojicu osuđenih nema mogućnosti ranijeg izlaska iz zatvora

U presudi suca Erika Mezolakija stoji da za trojicu krijumčara neće biti mogućnosti ranijeg izlaska, dok će četvrti morati odslužiti najmanje 30 godina.

Vođa krijumčarske skupine afganistanskog podrijetla te trojica bugarskih građana osuđeni su za ubojstvo bez predumišljaja jer su odbili zaustaviti kamion i pustiti zrak u stražnji dio gdje su se nalazili migranti premda su ih oni upozoravali da se počinju gušiti.

Tijekom suđenja saznalo se da su migranti dok su se vozili u jednom trenutku shvatili da će se ugušiti te su počeli lupati na vrata i vikati vozaču da zaustavi vozilo.

U tragičnom događaju umrlo 59 muškaraca, osam žena i četvero djece iz Sirije

Smrt 59 muškaraca, osam žena i četvero djece iz Sirije, Iraka i Afganistana koja se dogodila tijekom migrantske krize, zgrozila je Europu.

Tragičan događaj bio je najgori te vrste na balkanskoj ruti kojom su krenule stotine tisuća ljudi s Bliskog istoka, iz Afrike i Azije. 

Pročitajte više