CHALABI USKORO OČEKUJE UHIĆENJE SADAMA HUSEINA I NJEGOVIH SINOVA

Irački oporbeni vođa Ahmed Chalabi, predsjednik Iračkog nacionalnog kongresa, rekao je u nedjelju da su irački predsjednik Sadam Husein i njegova dva sina živi te da vjeruje da će uskoro biti uhićeni. L

"Mislim da će ih koalicijske snage uskoro uhvatiti", rekao je Chalabi za Fox News.

Chalabi je kazao da su do njega doprli obavještajni podaci o mjestima na kojima su se odvojeno nalazili Sadam i njegovi sinovi Uday i Qusay.

"Imamo prilično dobru ideju o tome kako se oni kreću i gdje su se nalazili i pokušali smo se usredotočiti na otkrivanje mjesta na koja će oni doći kako bi ih se uhitilo", rekao je.

Chalabi je kazao i da je saznao da je Sadam od svojih sigurnosnih službi tražio samoubilačke prsluke i remene s bombama.

Kazao je također i da se ne treba čuditi što u Iraku nije pronađeno biološko i kemijsko oružje ni dokazi o programu nuklearnog oružja jer ih je Sadam pomno sakrio.

Irački nacionalni kongres pronašao je velik broj dokumenata s dokazima o razvoju oružja za masovno uništenje te naporima iračke vlade da utječe na strane čelnike i razvije mreže izvan zemlje, rekao je Chalabi.

Pročitajte više