Chirac: Arafat je "u rukama izvrsnih liječnika"

FRANCUSKI predsjednik Jacques Chirac izjavio je u petak u Bruxellesu da je palestinski predsjednik Jaser Arafat u rukama izvrsnih liječnika koji čini maksimum za njegovo zdravlje, ali je odbio ulaziti u detalje.

Tijekom susreta s novinarima na marginama europskog summmita u Bruxellesu, Jacques Chirac je izrazio nadu da će se mirovni pregovori na Bliskom istoku nastaviti i dovesti do mira.

Francuski je predsjednik ponovno potvrdio "da je cilj uspostava dvije država, izraelske i palestinske, koje će živjeti u dobrom skladu i u poštivanju svojih uzajamnih interesa i sigurnosti".

On je podsjetio da je u četvrtak posjetio Jasera Arafata u vojnoj bolnici Pery u Clamartu u blizini Pariza.

"Stisnuo sam mu ruku", kazao je Chirac.

"Nemam komentara o njegovom zdravstvenom stanju, s obzirom da je dio toga pod liječničkom tajnom i s obzirom na moju potpunu nekompetentnost da donosim sud o tome", nastavio je. "Predsjednik Arafat je u rukama izvrsnih liječnika koji čine maksimum za njegovo zdravlje", zaključio je.

Prema francuskim medicinskim izvorima, palestinski predsjednik Jaser Arafat (75), nalazio se u četvrtak navečer u tom stanju "moždane smrti" i "dubokoj komi IV. stupnja". Izraelski mediji u četvrtak su objavili da Arafatu otkazuju organi. Prema medijima, Arafat je prikopčan na aparate koji ga održavaju na životu.

Ruske novine na internetu "Izvestija" u petak prenose pisanje arapskih novina "Elaf" prema kojima liječnici francuske vojne bolnice Percy čekaju odluke Arafatove obitelji o tome hoće li isključiti aparate koji palestinskog predsjednika održavaju na životu.



Pročitajte više