Chirac: "Krađa filmova i glazbe nije dopustiva"

FRANCUSKI predsjednik Jacques Chirac izjavio je u nedjelju da "krađa filmova i glazbe nije dopustiva", u poruci koju je na canneskom filmskom festivalu pročitao ministar kulture i komunikacija Renaud Donnedieu de Vabres.

Predsjednikova je poruka pročitana na okruglom stolu o krađi autorskih prava za glazbena i filmska ostvarenja na kojemu su uz francuskog ministra kulture sudjelovali mnogi stručnjaci s tog područja, među kojima i Jack Valenti, "gazda" Motion Picture Associationa (veliki hollywoodski studiji).

"Piratstvo je pošast protiv koje se treba odlučno boriti, bilo da je riječ o krijumčarenju videokaseta, o nedopuštenom presnimavanju CD-a ili o razmjeni zaštićenih datoteka na Internetu", kazao je Chirac.

"Sada je vrijeme da svatko shvati kako iza tih datoteka, kaseta i kopiranih, gdjekad i ukradenih CD-a stoje umjetnici, izumitelji, žene i muškarci koji su se izložili rizicima, koji su više godina svog života utrošili u stvaranje, snimanje i oblikovanje djela, kojima se otimaju njihova prava, njihova plaća, a napose njihovo dostojanstvo", dodao je.

Pročitajte više