CIJELU NOĆ PROVEO U MORU Nastavljena potraga za jedriličarem kod Visa

Foto: Google Maps

RANO jutros nastavljena je potraga za 61-godišnjim N. Dž., državljaninom Nizozemske, koji je jučer popodne pao u more s jedrilice Anja 7 i pol nautičkih milja od Visa. Za njim su jučer tragali helikopter, zrakoplov, ribarica, francuski tanker i nekoliko brodova Lučke kapetanije te policijsko plovilo. Nisu ga pronašli te je potraga nastavljena jutros iza 2 sata kada je iz Lore isplovio brod Obalne straže Faust Vrančić.

Potraga je jučer započela u 16.45 sati. N. Dž. pao je u more oko 14.30 sati dok je pokušavao osposobiti pogonski stroj jedrilice. Udarilo ga je jedro i odbacilo s palube. Suputnica mu je dobacila kolut za spašavanje, no po jakom nevremenu, N. Dž. nije uspio doplivati do jedrilice koja je nastavila plutati bez nadzora po izrazito valovitom moru. 50-godišnja V. B. uspjela je dozvati pomoć tek dva sata nakon nesreće jer nije bilo signala za mobitel.

Sinoć ju je s jedrilice pokušao spasiti helikopter, no od toga se odustalo. Brod Lučke kapetanije Split Pojišan uspio je oko 20.25 doploviti do jedrilice. Uhvatili su je u tegalj i oteglili u Maslinicu na Šolti, gdje je u 22 sata sigurno vezana, a V. B. neozlijeđena iskrcana na obalu.

Prekid potrage označen je u 20.45 zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru i smanjene vidljivosti.

 

Pročitajte više