Cipras se našao s Putinom u Moskvi, razgovarali o zajedničkim projektima

Foto: EPA

GRČKI premijer Aleksis Cipras, koji danas boravi u posjetu Moskvi, sastao se odvojeno s ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevom i predsjednikom Vladimirom Putinom s kojima je razgovarao o realizaciji energetskih projekata, javljaju ruske novinske agencije.

Cipras i Medvedev razgovarali su iza zatvorenih vrata u nazočnosti izaslanstava dviju strana, navodi ruska agencija TASS.

Na dnevnom redu susreta bili su stanje i izgledi za rusko-grčku trgovinsko-gospodarsku suradnju te realizacija zajedničkih projekata u energetici, industriji, prometnoj infrastrukturi, visokim tehnologijama, poljodjelstvu i na drugim poljima, priopćeno je iz tiskovnog ureda ruskog predsjednika.

Cipras u Moskvu došao na Putinov poziv

Grčki premijer je stigao u Rusiju na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina s kojim se također sastao danas.

"Povijesni odnosi koji su se razvili između naših zemalja i dalje su važni", rekao je Cipras u Kremlju na početku sastanka s Putinom.

Dobri odnosi između Rusije i Grčke omogućavaju "stvaranje stabilnosti i osiguravanje mira u regiji i svijetu", kazao je.

Putinov savjetnik za vanjsku politiku Jurij Ušakov ocijenio je da je "ovaj posjet poseban jer je njegova svrha okončati turbulentno razdoblje u našim bilateralnim odnosima", prenosi TASS.

Grčka protjerala dva ruska diplomata zbog miješanja u grčko-makedonske odnose

Ranije ove godine došlo je do napetosti u inače dobrim rusko-grčkim odnosima kada je Atena protjerala dva ruska diplomata pod optužbom da se Rusija miješa u grčke odnose sa susjednom Makedonijom.

"Nadam se da je okrenuta nova stranica (u odnosima)", rekao je Putin novinarima nakon sastanka.

Cipras je izjavio da je na sastanku s Putinom izrazio svoju zabrinutost zbog turske kupnje raketnih sustava S-400 od Rusije. 

Pročitajte više