Čitatelj nam poslao sliku: Vlak prolazi, a rampa je dignuta

Foto: Čitatelj

KAKO nam javlja čitatelj, u Karlovačkoj županiji postoji pružni prijelaz na kojemu se rampa ne spušta kada vlakovi prolaze prugom.

Naime, čitatelj nam je poslao fotografije iz mjesta Zvečaj. Snimljene su, čini se, iz autobusa.

Na fotografiji se vidi kako prugom prolazi teretni vlak te kako rampa nije spuštena.

Odgovorili su nam iz HŽ-a, kažu da nisu zabilježeni kvarovi i smetnje

Iz HŽ-a, kojem smo o ovoj situaciji poslali upit, odgovorili su nam kako su provjerili navode u našem upitu te kako nisu zabilježeni kvarovi i smetnje u radu željezničko-cestovnog prijelaza u kolodvoru Zvečaj.

Njihov odgovor objavljujemo u cijelosti.

"Provjerom navoda iz Vašeg upita utvrdili smo da tijekom 1. studenoga 2019., kada ste članak objavili na svom portalu, nisu zabilježeni kvarovi i smetnje u radu željezničko-cestovnog prijelaza u kolodvoru Zvečaj. Osim toga, naši su djelatnici dodatno funkcionalno ispitali željezničko-cestovni prijelaz i utvrdili da je tehnički u potpunosti ispravan.

Na objavljenoj fotografiji ne vidi se broj vagona uz pomoć kojega bismo mogli utvrditi točan datum prijevoza i relaciju na kojoj je vlak prometovao.

Postoji mogućnost da ste objavili fotografiju koja je snimljena ranije, odnosno za vrijeme redovitih radova na održavanju pruge. Ističemo da u takvim okolnostima, kad je rampa podignuta, a željeznički promet se odvija, sigurnost cestovnog prometa preko prijelaza nije upitna jer svi vlakovi dobivaju nalog koji ih obvezuje da se zaustave ispred željezničko-cestovnog prijelaza, daju zvučni signal i nastave s vožnjom od 5 km/h tek kada se uvjere da su sva cestovna vozila stala", javljaju iz HŽ-a.

Pročitajte više