Član Odbora za proračun američkog senata dolazi u Opatiju govoriti o hrvatskim dugovima

NA MEĐUNARODNOM summitu lidera koji će se u organizaciji Adriatic Instituta za javnu politiku održati od 16. do 18. lipnja ove godine u Opatiji sudjelovat će i američki senator Jeff Session, član Odbora za proračun američkog senata. 

Radi se o regionalnoj konferenciji o unapređenju načelnih reformi u partnerstvu s članovima Europskog parlamenta, Bruxellesa i Saveza europskih konzervativaca i reformista, izvijestili su iz Adriatic Instituta.

O smanjenju državnog duga

Suosnivači Instituta, Nataša Srdoč i Joel Anand Samy, pozdravljaju dolazak senatora na ovaj summit, držeći njegov angažman važnim u unapređenju vladavine prava i ekonomskih sloboda u Hrvatskoj i regiji. "Senatorovo djelovanje po pitanju smanjenja državnog duga, s naglaskom na smanjenje državne potrošnje i njegovo grčevito nastojanje u jačanju sigurnosti i osnaživanju NATO-a testament je njegovog predanog rada na području jačanja najvažnijih načela slobode. Senatorove principijelne poruke potvrđuju njegovo djelovanje", izjavio je ovim povodom suosnivač Adriatic Instituta i supredsjedatelj Međunarodnog summita Joel Anand Samy.

Osnivači Instituta napominju i kako su se tijekom godina svoga rada susretali i sa senatorom Sessionom, visokim dužnosnicima u Bijeloj kući, ključnim američkim senatorima i kongresmenima, ali i dužnosnicima u Bruxellesu, Londonu i ostalim članicama EU-a koje su brifirali o izostanku reformi u Hrvatskoj, slaboj vladavini prava i raširenoj korupciji te ključnim pitanjima JI Europe.

O krizi, državnim dugovima i reformi tržišta


Kako su izvijesti, na Međunarodnom summitu sredinom lipnja okupit će se visoki predstavnici odabranih političkih stranaka JI Europe, a govore će održati vodeći reformisti, članovi Saveza europskih konzervativaca i reformista i pozvani gosti govornici.

Izabrani dužnosnici zemalja kandidata i zemalja članica Europske unije, zajedno s članovima političkih stranaka iz regije, istraživat će ekonomska, politička i sigurnosna pitanja. Analizirat će se kriza, državni dugovi i reforme slobodnog tržišta, s fokusom na stvaranje novih radnih mjesta i povećanje gospodarskog rasta.

Govornici su članovi Europskog parlamenta, Jan Zahradil, Geoffrey Van Orden, Daniel Hannan, Emma McClarklin, osnivači Adriatic Instituta Nataša Srdoč i Joel Anand Samy, i ostali.

Senator iz Alabame Jeff Session, koji bi trebao održati uvodni govor, postao je pomoćnik državnog odvjetnika 1975. godine. 1981. predsjednik Ronald Reagan predložio ga je za državnog odvjetnika za južni distrikt Alabame, a Senat je to većinski i prihvatio. Na toj poziciji ostao je 12 godina.  Za glavnog odvjetnika Alabame izabran je 1994., a 1996. ulazi u Senat, za koji je reizabran i 2002. godine i ponovno 2008.

Pročitajte više