Član Uprave Podravke umjesto Hebranga potpredsjednik Vlade za gospodarstvo?

PREMIJER Sanader proteklih je dana razgovarao s nekoliko gospodarstvenika u vezi preuzimanja mjesta potpredsjednika Vlade za gospodarstvo, a kao jedan od najizglednijih kandidata spominje se Damir Polančec, član uprave Podravke i predsjednik koprivničkog HDZ-a. Polančec je i predsjednik Ženskog rukometnog kluba Podravka, te povjerenik za ženski rukomet u Hrvatskom rukometnom savezu.

Navodno je i Škegro razgovarao s ministrom u vezi potpredsjedničkog mjesta, no bivši potpredsjednik Vlade (Škegro je na potpredsjedničkom mjestu bio od 1993. do 1999. godine.) tvrdi kako je povod razgovora njega i premijera Sanadera nešto sasvim drugo.

Prema neslužbenim informacijama gospodarstvenici koji su razgovarali sa Sanaderom odbili su mjesto potpredsjednika Vlade, jedino je Polančec ostao u igri, čiji bi izbor, smatraju stručnjaci bio dobar iz nekoliko razloga.

Naime, Polančec dolazi iz jedne od najboljih kompanija u Hrvatskoj, a Sanader bi njegovim dovođenjem, piše Novi list osvježio svoj tim s relativnom mladim stručnjakom koji bi mogao osvježiti i unijeti novosti u hrvatsko gospodarstvo.

Pročitajte više