Članu Izvršnog odbora HNS-a Šimi Zirdumu produžen pritvor za još 72 sata

ŠIMI ZIRDUMU, članu Izvršnog odbora HNS-a koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje članice ženske U19 nogometne reprezentacije, dežurna istražna sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru odredila je dodatnih 72 sata zadržavanja u pritvoru.

U tome bi vremenu općinski sud trebao odlučiti o optužnom prijedlogu kojim se Zirduma tereti za kazneno djelo bludnih radnji nad 16-godišnjom nogometašicom. U svojim teškim optužbama protiv člana Izvršnog odbora HNS-a 16-godišnjakinja je tvrdila kako ju je on zaskočio tijekom prvog dana priprema u Krapinskim toplicama.

> Ispovijest nogometašice: Zirdum mi je rekao da navučem zastor i počeo me dirati

> Šimi Zirdumu zbog prijave za bludničenje određen pritvor, traži se suspenzija

> Član izvršnog odbora HNS-a pokušao zlostavljati i sestru Drage Gabrića?!

> Član izvršnog odbora HNS-a seksualno zlostavljao U19 reprezentativku!

U tom je svjedočanstvu članica ženske U19 nogometne reprezentacije i Ženskog nogometnog kluba Mladost iz Čađavice rekla i kako "nije prva koju je Zirdum zaskočio, ali da se nada kako će biti zadnja".

Rekla je kako se zlostavljanje dogodilo uoči kvalifikacijske reprezentativne utakmice Hrvatske s Ovčjim otocima kada ju je Zirdum pozvao da složi opremu, što je ona poslušala. "Poslušala sam ga, složila opremu i osjetila veliku uznemirenost, nelagodu. Onda mi je rekao da navučem zastor na prozoru i počeo me dirati", rekla je 16-godišnja nogometašica. Sve je ispričala svojim suigračicama, a pozvala je i policiju kojoj je sve ispričala. Prije toga Zirdum joj je još nudio i da joj postane menadžer.

Pročitajte više