"COLD MOUNTAIN" BEZ NOMINACIJE ZA NAJBOLJI FILM ZBOG LOŠEG TAJMINGA

Film "Cold Mountain" ostao je bez nominacije za Oscara za najbolji film zato što se počeo prikazivati tek u prosincu, izjavio je supredsjednik kuće Miramax Films Harvey Weinstein.

Nažalost, nominacija za Oscara je izostala unatoč čitavoj rijeci ljudi koji su vidjeli film i koji su došli pružiti potporu filmu pred glasačima Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti, javlja BBC u utorak.

Weinsteinov je studio time prvi put u zadnjih 12 godina ostao bez nominacije za najbolji film, no unatoč tome, treću godinu za redom ima ukupno najviše nominacija - 15.

Zbog činjenice da će dodjela Oscara biti u veljači, a ne u ožujku kao prije, izmijenjeno je "strateško pozicioniranje filmova", tvrdi Weinstein.

"Cold Mountain" je premijerno prikazan za Božić, a osim "Gospodara prstenova: Povratak kralja", svi su filmovi nominirani za Oscara izašli prije prosinca.

Zbog ranog odabira nominacija za Oscara, ove godine smo ispali iz konkurencije, rekao je Weinstein.

Miramax najavljuje premijere filmova "Neverland" s Johnnyjem Deppom za listopad te "The Aviator" Martina Scorcesea za studeni, kako bi se mogli natjecati za nominacije 2005. godine.

No, film "Cold Mountain" dobio je svejedno sedam nominacija, čime se može pohvaliti još jedino "Mistična rijeka", dok su svi ostali filmovi (osim "Povratka kralja" - 11 i "Gospodara i ratnika" - 10) osvojili manje nominacija za tu najugledniju filmsku nagradu.

"Studengora", kako glasi hrvatski naslov filma u distribuciji Continental filma i čija se hrvatska premijera očekuje 19. veljače, osvojio je nominacije za najboljeg glumca (Jude Law), najbolju sporednu glumicu (Renee Zellweger), najbolju kameru, najbolju montažu, najbolju originalnu glazbu i dvije nominacije za originalnu pjesmu.

(Hina) xdš ybnš

Pročitajte više