Čondić: Od MUP-a očekujemo prekršajne prijave za parkiranje kakve su svojedobno dobili prosvjednici HSS-a

KOMENTIRAJUĆI odluku ministra unutarnjih poslova Šime Lučina da policija neće tolerirati blokadu prometnica, predsjednik Središnjeg stožera hrvatskih branitelja Mirko Čondić danas je rekao da očekuju prekršajne prijave za pogrešno parkiranje identične onima koje su svojevremeno podijeljene članovima Hrvatskog seljačkog saveza nakon prosvjeda koji je vodio sadašnji predsjednik Sabora, a tadašnji oporbeni lider.

Čondić je potvrdio da će sutra u znak prosvjeda protiv presude generalu Mirku Norcu i ostalima iz "gospićke skupine" Stožer i HVIDR-a blokirati određene granične prijelaze i prometnice u svim hrvatskim županijama.

To ćemo učiniti u svim većim gradovima, rekao je.

Planira se blokirati cesta prema Samoboru kod mosta u Podsusedu što će organizirati HVIDR-a Zagreba i Zagrebačke županije, dok blokada u Zagrebu neće biti. U HVIDR-i najavljuju i blokade prometnica u Osijeku, Dubrovniku na Mostu Franje Tuđmana, u Cista Provo, Trilju, Zadru, Karlovcu te drugim gradovima.

Zbog izgradnje autoceste Zagreb-Split na kojoj je zaposlen veliki broj ljudi iz Ličko-senjske županije u samom Gospiću još nije odlučeno hoće li se organizirati samo prosvjedno okupljanje ili će se ipak ići na blokadu prometnica. Odluka će biti donijeta večeras, i kakva bude mi ćemo je podržati, rekao je Čondić.

O točnom broju gradova u kojima će se prosvjedovati, rekao je da će izvijestiti nakon prosvjeda.

Pročitajte više