Čovjek pješke nosi križ od Rijeke do Zagreba: "Ako nema novca za dječji život, onda nam država ne treba"

Foto: Twitter/Saša Pavlić

SAŠA Pavlić je, za razliku od onih koji negoduju samo po Fejsu, odlučio pješačiti od Rijeke do Zagreba kako bi ukazao na problem bolesne djece za koju država navodno nema novca.

>> KUJUNDŽIĆEV FIJASKO Ministarstvo otkrilo koliko je malo novca uplaćeno za dječje lijekove


Pavlić je, naime, odlučio pješke nositi drveni križ od Rijeke do Zagreba, revoltiran činjenicom da je hrvatska vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem odlučila potrošiti 3 milijarde kuna na polovne borbene avione, a u isto vrijeme teško bolesna i dalje čekaju na prijeko potrebne skupe lijekove.


Podsjetimo, vlada je nakon višestrukih prosvjeda roditelja djece koja pate od teških bolesti i potrebni su im skupi lijekovi, otvorila račun na kojem je dosad donacijama građana i firmi prikupljeno vrlo malo novca. Značajnije donacije uplatile su tek Splitsko-dalmatinska županija i Grad Omiš, dok vlada na taj račun nije uplatila niti jedne jedine kune.

Za avione ima tri milijarde, za bolesnu djecu - ništa


U isto vrijeme je iz proračuna osigurano čak tri milijarde kuna za kupnju polovnih izraelskih borbenih aviona F-16, koji će u trenutku isporučivanja Hrvatskoj biti stariji od 30 godina.

"Ako nema za dječji život, onda nam država ne treba", poručio je na Twitteru Saša Pavlić i pješke krenuo na put dug oko 180 kilometara.

"Da li ću uspjeti? Teško. Smrzao sam se ko pička, forma mi je nikakva, ali bar ću pokušati i tog dana kad dođem na vaganje duše kad me budu pitali "što si učinio kad su se kupovali avioni umjesto lijekova?" moći ću reći "barem sam pokušao"", napisao je Pavlić.


Pavlić nosi križ na kojem su izvješena dva papira na kojima piše: "Fond za skupe lijekove: 27,388 kuna" i "Fond za ratne avione: 3,000,000,000 kuna".

 

Ističe kako nije nikakvo čudo od čovjeka te moli da fokus bude na poruci - da se više ne dogodi da neko dijete u Hrvatskoj nema lijeka za svoju bolest.

Riječanin porijeklom iz Delnica se trenutno nalazi na oko 15 kilometara od Skrada, a o svom putu izvještava na Twitteru.

 


Po putu mu, kako piše, pomažu dobri ljudi, a spava u šatoru.

 

Pročitajte više