Cimer iz ćelije u teksaškom zatvoru ubio serijskog ubojicu optuženog za 22 ubojstva

Foto: Twitter

MUŠKARCA optuženog za ubojstvo 22 starije žene ubio je jutros njegov cimer u ćeliji u teksaškom zatvoru, piše Associated Press. 50-godišnji Billy Chemirmir pronađen je mrtav u svojoj ćeliji, rekla je glasnogovornica teksaškog Ministarstva kaznenog pravosuđa Hannah Haney.

Kazala je da je Chemirmirov cimer iz ćelije, koji služi kaznu za ubojstvo, identificiran kao napadač, ali je rekla da ne može otkriti njegov identitet ni kako je Chemirmir ubijen. Vlasti tvrde da je Chemirmir lovio starije žene na području Dallasa u razdoblju od dvije godine, ubijao ih i krao njihove dragocjenosti.

Uhvaćen je nakon što je 91-godišnja žena preživjela napad 2018. godine i ispričala policiji da je Chemirmir ušao u njezin stan, pokušao ju ugušiti jastukom i uzeo joj nakit. Policajci su Chemirmira pronašli sljedeći dan na parkiralištu njegovog stambenog kompleksa. Držao je nakit i novac, nakon što je upravo bacio veliku crvenu kutiju za nakit.

Služio je dvije doživotne kazne

Dokumenti u kutiji s nakitom doveli su ih do kuće Lu Thi Harris (81) koja je pronađena mrtva u svojoj spavaćoj sobi. Prvo suđenje za smrt 81-godišnjakinje je poništeno, ali je Chemirmir na drugom suđenju osuđen za ubojstvo. Kasnije je osuđen i za ubojstvo 87-godišnje Mary Brooks. 

Nakon druge presude članovi obitelji žrtava okupili su se u zgradi suda u Dallasu kako bi se suočili s Chemirmirom. Optužen je za ukupno 22 ubojstva, 13 optužbi je pokrenuto u okrugu Dallas, a devet u okrugu Collin. Tužitelji okruga Collin prošli su mjesec priopćili da nakon dvije presude u okrugu Dallas neće tražiti smrtnu kaznu u svojim slučajevima.

Chemirmir, koji je tvrdio da je nevin, služio je dvije doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja. Bio je zatvoren u jedinici Coffield u koloniji Tennessee, koja se nalazi oko 160 kilometara jugoistočno od Dallasa. Haney je kazala da ured glavnog inspektora istražuje smrt.

Pročitajte više