Čovjek prijetio pulskoj tužiteljici, spominjao albanski klan. "Crna će te mati stići"

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Muškarac (57) je prije otprilike dva mjeseca prijetio zamjenici pulske općinske državne odvjetnice Jeleni Skandel Davidović, piše Istarski.hr. Čovjek s prebivalištem u Osijeku je ujutro oko 9:30 nazvao broj telefona pulskog Općinskog državnog odvjetništva i zatražio razgovor sa Skandel Davidović.

Zvao je vezano uz postupak koji se protiv njega kao protiv solidarnog dužnika vodi pred Finom zbog naplate troškova kaznenog postupka.

"Crna će te mati stići, a ja ću ponovno završiti u zatvoru"

Muškarac je od zamjenice općinske državne odvjetnice tražio da opozove zahtjev za izravnu naplatu prema njemu te joj pritom govorio da će se predmet medijski prezentirati kao pristranost državnog odvjetništva jer se štiti "albanski klan", i to Sefedin Bilali, koji je u većem dijelu obveze solidarni dužnik.

"Crna će te mati stići, a ja ću ponovno završiti u zatvoru", rekao je 57-godišnjak tužiteljici, piše Istarski. Poslije toga Skandel Davidović nije poduzela nikakvu službenu radnju u pogledu postupka naplate troškova kaznenog postupka ,pa je zato muškarac optužen za kazneno djelo protiv pravosuđa - prisilu prema pravosudnom dužnosniku u pokušaju.

Radi se o ratnom vojnom invalidu koji je već osuđivan

Muškarac je i ranije pravomoćno kazneno osuđivan. Naime, 2013. ga je Županijski sud u Puli osudio zbog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju, a slavonskobrodski Općinski sud ga je 2019. osudio zbog kaznenog djela teške krađe. 

Istarski piše da je 57-godišnjak koji je prijetio tužiteljici ratni vojni invalid odlikovan redom Hrvatskog križa i Spomenicom Domovinskog rata.

Ovih dana donesena je presuda zbog prijetnje sutkinji, a riječ je o kazni od jedne godine do osam mjeseci. U zatvoru će provesti osam mjeseci, a preostala godina dana se neće izvršiti ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Pročitajte više