Posvađao se s prvim susjedom u Podravini pa mu prijetio: "Ubit ću vas i zapaliti"

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Muškarac iz Podravine proglašen je krivim na virovitičkom Općinskom sudu jer je prvom susjedu prijetio smrću. Dogodilo se to u ožujku ove godine, kada su se dva susjeda verbalno sukobila tijekom izvođena građevinskih radova, piše Podravski.hr. Svađa je ubrzo kulminirala žestokom prijetnjom.

"U namjeri da ga zastraši krenuo je prema njemu s drvenom letvom dužine 130 centimetara vičući pri tome: 'Ja ću vas ubiti i zapaliti, ne bude to tako završilo', a što je sve kod susjeda izazvalo osjećaj straha i bojazan za vlastiti život", stoji u obrazloženju presude.

Nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora

Time je okrivljeni muškarac počinio kazneno djelo protiv osobne slobode pa je protiv njega u rujnu podignuta optužnica. U optužnici su navedeni dokazi, priložen je zapisnik o ispitivanju svjedoka, priložen je i zapisnik Policijske postaje Pitomača, a na sudu su prihvatili zahtjev DORH-a i Podravca adekvatno kaznili, piše Podravski.hr.

Dobio je tri mjeseca uvjetne kazne zatvora, s rokom kušnje od godinu dana. Ako u roku od 12 mjeseci ne počini novo kazneno djelo, muškarac neće ići u zatvor.

Okrivljenik će morati podmiriti i troškove kaznenog postupka u iznosu od 70 eura. S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, muškarac ima pravo žalbe.

Pročitajte više