Čovjek umro na afteru u klubu u zgradi Ministarstva zdravstva

Foto: Google maps

U nedjelju prijepodne u klubu u zgradi Ministarstva zdravstva na zagrebačkom Ksaveru preminuo je muškarac. Zagrebačka policija potvrdila nam je da je došlo do smrtnog slučaja i dodala da će nakon obdukcije utvrđivati postoje li elementi kaznenog ili prekršajnog djela vezanog uz smrt muškarca.

Kako doznaje Index, radi se o noćnom klubu upitne legalnosti, u kojem se već nekoliko godina organiziraju partyji s elektronskom muzikom, koji često počinju u ranim jutarnjim satima i traju sve do popodneva. Tamo se, naime, organiziraju after partyji, koji počinju kad se u nedjelju ujutro zatvore ostali klubovi.

Policija nam je potvrdila da su upoznati s aktivnostima u prostoru u Ulici Ksaver, u zgradi Ministarstva zdravstva, te da su u prošlosti kontrolirali to mjesto u suradnji s drugim državnim institucijama te podnosili kaznene i prekršajne prijave. O klubu Sound Factory opširno se pisalo u vrijeme pandemije, kada su se tamo, nedaleko od ureda ministra zdravstva Vilija Beroša, bez ograničenja odvijali glazbeni događaji unatoč zabrani okupljanja.

Mrtvac satima bio na kauču prije dolaska hitne?

Prema neslužbenim informacijama iz više neovisnih izvora, muškarcu nije bilo dobro nekoliko sati prije dolaska hitne pomoći te je navodno neko vrijeme mrtav proveo na kauču prije nego što je pozvana hitna. Index je zatražio zapisnik Hitne pomoći kako bi se utvrdilo je li muškarac zaista bio mrtav dugo prije dolaska hitne, a objavit ćemo ga kada i ako ga dobijemo. 

Pročitajte više