Crkva je važnija od vaše djece, vaših roditelja i vaših poslova

AKO MJERE lockdowna imaju smisla i ako su jedini način da se spase životi, a vlast nas uvjerava da imaju smisla i da jesu jedini način da se spase životi, onda iznimke koje se rade za crkvu znače da su vlast i crkva ovog puta doslovno i direktno odgovorne za ubojstva stotina ili tisuća ljudi.

Ako se itko pitao postoji li granica koju Hrvatska ne bi prešla u izlaženju u susret najmoćnijoj instituciji u državi, odgovor je sada i službeno: ne postoji. Vatikansko priznanje Hrvatske ne plaća se više samo milijardom izreketarenih kuna godišnje, nego doslovno i životima.

>> Nek propadne sve, ali crkveni biznis ne smije

Ako se pak mjerama lockdowna uopće ne spašavaju životi, a vlast se ostavljanjem crkvi otvorenima ponaša kao da ne vjeruje zaista u svoje mjere, onda je vlast odgovorna za svjesno uništavanje tisuća poslova i života.

Nema treće opcije. U oba slučaja, riječ je o teškom zločinu. Ili o sudjelovanju u masovnom ubojstvu najranjivijih zbog zaštite poslovnih interesa crkve, ili u masovnom uništavanju ekonomije zbog uvođenja drastičnih mjera koje uopće ne smatraju potrebnima.

>> Alemka Markotić novinaru Indexa: Smetaju vam Crkva i Vukovar

I u oba slučaja, poruka vlasti i crkve je ista, i prestrašna: molitva je važnija od vašeg prava da odete po svoju djecu, od vašeg prava da posjetite svoje roditelje, važnija od vašeg prava na rad, važnija od vašeg posla. Crkva je važnija od vas i vašeg života.

Matija Babić
Facebook profil

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Pročitajte više