Crkvenac u Karlovcu zadovoljan zadnjim gospodarskim pokazateljima

MINISTAR financija Mato Crkvenac na današnjem radnom sastanku s karlovačkim gospodarstvenicima izrazio je zadovoljstvo nizom gospodarskih pokazatelja, posebno istaknuvši kako investicije bilježe 12-postotni rast, da će investicije državnih poduzeća ove godine doseći 19 milijardi za razliku od prijašnjih godina kada su dosezale tri do četiri milijarde te da se broj radnika koji rade, a ne primaju plaću, u tri godine s oko 160 tisuća smanjio na oko 30 tisuća.

Ministar Crkvenac iznio je i podatak da se u poticanje izvoza prije tri godine ulagalo jedva 700 milijuna kuna, a sada se izvoz potiče s 2,5 milijarde kuna.

Na sastanku kod gradonačelnika Karlovca Božidara Johe (SDP), osim gospodarstvenika, bili su i saborski zastupnici Ivan Štajduhar (SDP) i Darko Šantić (HNS).

Nakon sastanka ministar Crkvenac rekao je novinarima da ni jednoj od tvrtaka, čiji su gospodarstvenici bili na sastanku, nije obećao ni jednu kunu poreznih obveznika, već je obećao da će kod banaka i fondova podržati svaki plan koji vodi ozdravljenju, a sve, kako je rekao, na temelju njihove pozicije na tržištu i snage vlastite tehnologije.

Pročitajte više