Crna Gora podržava ulazak Kosova u Interpol, pogledajte što na to kažu Srbi

Foto, Screenshot: Hina, B92

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je da će Crna Gora ponovno glasati za to da Kosovo bude član Interpola jer ''nema razloga za promjenu odluke''. 

Darmanović je izrazio zadovoljstvo zbog dobrih odnosa Crne Gore s državama u regiji te naveo da su ''odnosi sa susjedima stupovi vanjske politike'', prenijela je srpska verzija ruskog Sputnjika.

Darmanović je kazao i da se Crna Gora neće baviti pregovorima Kosova i Srbije, ali i da očekuje njihov nastavak. 

''Mi smo prijatelji objema stranama, ne želimo političke tenzije u regiji, jer kad bi ih bilo, mi bismo, kao mala država, bili uvijek izloženi'', rekao je šef crnogorske diplomacije.

No posebno je zanimljivo kako su u komentarima reagirali čitatelji srpske televizije B92, koja je prenijela Sputnjikov članak. 

Komentari: Ovo je čavao u lijes

"Koliko samo Crnogoraca znam koji su poklani ili njihovi organi rastrgnuti po Kosovu od strane njihovih 'prijatelja' a po nalogu samog vrha 'prijateljske im drzave'... Da su samo vidjeli ili ne daj Bože doživjeli slično...", glasi, u trenutku pisanja ovog teksta, posljednji komentar ispod članka. 

"'Mi smo prijatelji objema stranama, ne želimo političke tenzije u regionu. Ali ćemo ipak zabiti prst u oko Srbiji", ogorčeno zaključuje drugi komentator.

Drugi je konstatirao da je ovo samo čavao u lijes srpsko-crnogorskih odnosa: "Crna Gora je u NATO-u, koja je priznala Kosovo i uradila razgraničenje sa njima. Ovo je samo čavao u lijes. Naša diplomacija je suviše mekana."

Treći je odgovorio prethodnom komentatoru koji se predstavio kao Srbin iz Podgorice i ispričao se "braći Srbima" jer se oni (Srbi iz Crne Gore) "ništa ne pitaju". "Tko je onda izglasao sadašnju vlast u MNE ako nije narod u MNE", upitao ga je ovaj komentator. 

Još jedan komentator izrazio je sličnu ozlojeđenost ograđivanjem građana Crne Gore od svoje vlade po ovom pitanju: "Dokle to bijedno licemjerje da Crnogorci nisu isto što i crnogorska vlast?! Pa tu vlast ne biraju Marsovci, već narod CG. I ako su im i Srbija i tzv. država Kosovo prijatelji, zašto nisu suzdržani prilikom glasanja?!"

Jedan je komentator ipak pohvalio službenu Podgoricu zbog njenog stava prema Kosovu te izrazio žaljenje zbog stava Beograda: "Crna Gora je na vrijeme pošla putem euroatlantskih integracija i svrstala se uz politiku zapadnih zemalja. Mi nikako da se opametimo, i dalje idemo protiv svojih interesa,navodno smo vojno neutralni. Nikako da krenemo ka članstvu u EU i NATO."

Pročitajte više