Crna Gora: Uhićen zamjenik državnog tužitelja zbog kriminala

ZAMJENIK državnog tužitelja Crne Gore Zoran Piperović uhićen je zbog sumnje za umiješanost u trgovinu ljudima i organiziranu prostituciju, priopćio je MUP Crne Gore.

Policija je također priopćila kako je pod istom optužbom za trgovinu bijelim robljem uhićeno još nekoliko osoba, te da se istraga nastavlja.

Crnogorski MUP nedavno je otkrio međunarodni lanac trgovine ljudima i organizirane prostitucije, čija je destinacija bila Crna Gora. Policija naglašava da je, u sklopu borbe protiv organiziranog kriminala, ove godine podnijela 13 kaznenih prijava protiv 29 osoba osumnjičenih da su se bavili trgovinom ljudima.

U priopćenju se navodi da je, tijekom tri godine, MUP u suradnji s nevladinim organizacijama ´Sigurna ženska kuća´, ´Ženski lobi´ i Međunarodnom organizacijom za migraciju, pronašli i kućama vratili 46 djevojaka za koje se opravdano sumnja da su žrtve tzv. ´seks- trafikinga´.

Nevladina organizacija ´Sigurna ženska kuća´ (SŽK) zatražila je danas od državnog tužitelja Crne Gore Božidara Vukčevića da podnese ostavku zbog afere trgovine ljudima. Ljiljana Raičević, direktorica te ustanove kazala je kako je Vukčević ´dio te priče´, te da su, na osnovu iskaza njihovih štićenica ´prostitucija, policija i sudstvo u sprezi´.

Pročitajte više