Crna Gora vraća policijski sat, najgora je u Europi po broju zaraženih

Screenshot: YouTube

U CRNOJ GORI uvodi se policijski sat, odnosno zabranjuje se izlazak iz stanova i kuća od 21 do 5 ujutro.

Uz to, prekida se i promet međugradskim prijevozom vikendom, priopćio je na konferenciji za medije ravnatelj Instituta za javno zdravlje Igor Galić, javlja Blic.

Ugostiteljski objekti, po novim mjerama ministarstva zdravlja, radit će do 18 sati.

Posebne mjere, naveo je Galić, bit će uvedene u općinama Budva i Tivat zbog složenije epidemiološke situacije, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

U Budvi i Tivtu zabranjeni su javni skupovi na otvorenom i zatvorenom, zabranjen je rad ugostiteljskih objekata i tvrtki koje se bave prodajom neprehrambenih proizvoda, a dozvoljen je rad službama koje pružaju usluge od javnog interesa.

U ovim općinama, rekao je Galić, obustavlja se rad u odgojno-obrazovnim ustanovama - vrtićima, školama i fakultetima te se prelazi na online nastavu.

Naime, već drugi tjedan zaredom Crna Gora bilježi najviše novozaraženih na 100.000 stanovnika među 45 europskih zemalja.

Uskoro se očekuje dolazak prvih ruskih cjepiva

Popunjenost bolničkih kapaciteta u Crnoj Gori za covid-pacijente je 67 posto, priopćila je ministrica zdravlja Jelena Borovinić Bojović, čiju ostavku crnogorska oporba traži zbog kašnjenja cijepljenja te njenog odbijanja donacije od nekoliko tisuća doza cjepiva koju su ponudili poslovni ljudi bliski predsjedniku Milu Đukanoviću.

Ministrica Borovinić Bojović priopćila je da krivnju za kašnjenje cijepljenja ima prethodna vlada jer sredinom prošle godine, kada su se to drugi dogovarali, nije učinila ništa da cjepivo na vrijeme stigne u Crnu Goru.

Ona je najavila da se uskoro očekuje dolazak prvih ruskih cjepiva u zemlju, no nije navela konkretan datum.

Nakon formiranja nove crnogorske vlasti tijekom jeseni, nova vlada ukinula je prethodna tijela koja su bila nadležna za odgovor te države na krizu koju je izazvala pandemija koronavirusa te je formirala nova radna tijela, dok su usporedno smijenjeni čelnici većine medicinskih ustanova u Crnoj Gori i na njihova mjesta su postavljeni novi, bliski novoj vlasti.

 

Pročitajte više