Crna strana Eurosonga: Huligani pretukli Poljake, Hrvatu vikali "Ustašo!"

DA NA beogradskom Eurosongu nije sve tako bajno kao što se organizatori trude prikazati, svjedoči i priča objavljena na stranici Udruge obožavatelja Eurosonga - Eurofest Hrvatska.

Iako srpski mediji o tome nisu riječju izvijestili, hrvatski obožavatelj Eurosonga i novinar Eurofesta Hrvatska, Goran Palašti, navodi kako je u noći s četvrtka na petak, oko 3 sata, u središtu Beograda, ispred Eurocafea, grupa lokalnih huligana napala dvojicu poljskih eurovizijskih fanova, koji su potom sa lakšim tjelesnim ozljedama završili u bolnici.

"Poljaci su sjedili u pečenjari sa dvije prijateljice kada su im, ničim izazvani, prišli huligani te ih počeli tući vidjevši eurovizijske akreditacije. Nakon toga, sljedeća neugodnost u taksiju. Čuvši kako dolaze iz Poljske, vozač je zaključao sva vrata te se počeo derati na njih kako se usuđuju doći u Srbiju nakon što su priznali Kosovo", tvrdi Palašti.

Navodi i kako je organizator beogradskog Eurosonga - RTS, "zgrožen ovim događajima te je poljskim fanovima odlučio kao odštetu platiti boravak u hotelu Continental".

Beograd kao arena za rješavanje međunarodnih političkih sporova

U četvrtak navečer su se ispred Beogradske arene potukli i Grci i Makedonci. Spor dviju država oko imena, pokušali su riješiti šakama. Iako su huligani tjednima najavljivali ovakve okršaje, do četvrtka navečer nije bilo nikakvih incidenata.

Palašti navodi kako se u Euroclubu dogodio još jedan "međunarodni incident". Finac, koji je pod utjecajem alkohola pao niz stepenice i slomio ruku, počeo je izazivati Srbe, u što su se umiješali Slovenci, koji nisu dopuštali provokacije, a sve je završilo intervencijom policije.

"Meni, kao Hrvatu, u četvrtak navečer su se također dogodile dvije neugodnosti. Prvo me djelatnik u Areni nije htio poslužiti kada je vidio hrvatsku zastavu, a nakon toga, u Euroclubu, dvojica (neakreditiranih) Srba pokušala su me isprovocirati povicima `Ustašo, ustašo!`", navodi Palašti.

"Za neugodnosti sam već primio nebrojene isprike od organizatora koji inzistiraju i na prozivanju dotičnih osoba kako bi snosili posljedice. Osobno osjećam obavezu naglasiti i kako smo mi iz Hrvatske ovdje primljeni izrazito pozitivno te kako tri primitivca neće zasjeniti gostoprimstvo svih ostalih. Nadam se kako će preostale dvije večeri proći bez incidenata, te kako iz Beograda nećemo otići sa negativnim uspomenama", dodaje.

I.M.
Foto: Ivan Masić (Eurovision.tv)

Pročitajte više