Cro Cop se angažirao u Saboru te izazvao Šeksov podsmijeh

SDP-OV saborski zastupnik Mirko Filipović, poznatiji kao Cro Cop, na 15. sjednici hrvatskog Sabora uputio je državnom tajniku pri MUP-u Ivici Buconjiću pitanje vezano za lošu opremljenost i male mogućnosti usavršavanja pripadnika hrvatske specijalne policije.

Buconjić je na to Cro Copu odgovorio kako Vlada nije zadovoljna opremom specijalaca te da bi se za specijalce loše stanje trebalo promijeniti u roku jedne do dvije godine. Spomenuo je i 80 suvremenih pušaka te dio opreme specijalne policije koja je nabavljena prošle godine, na što je Filipović odgovorio kako 80 pušaka nije dovoljno za 320 specijalaca.

Cro Cop je upozorio i na nepouzdane pancirke koje bi trebale štiti specijalce, te na drugorazredne poslove, poput pratnje kombija s novcem HNB-a i čuvanja osoba, koje specijalci nevoljko rade.

Budući da je Mirko svoje dodatno pitanje poduže objašnjavao, predsjednik sabora Vladimir Šeks uz smijeh je primijetio da Mirkovo pitanje traje dulje od njegovih borbi na što su se zastupnici slatko nasmijali.

Pročitajte više