Croatia Airlines spojila Zagreb s četiri nova odredišta

Foto: Index

CROATIA Airlines prvi put u povijesti tvrtke uključila je Lisabon u mrežu svojih odredišta u redovitom međunarodnom prometu. Povodom toga danas je na redovitoj liniji između Zagreba i Lisabona obavljen i svečani let, a prilikom dočeka brojnih novinara u lisabonskoj zračnoj luci održana je konferencija za medije.

Hrvatski veleposlanik u Portugalu Ivica Maričić istaknuo je kako su portugalski turisti lani u velikom broju posjetili Hrvatsku pa vjeruje kako će avioni na relaciji Lisabon-Zagreb biti puni.

Do kraja listopada ove godine Croatia Airlines će voziti na spomenutoj relaciji tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, a u aviokompaniji navode da će ukoliko bude interesa, nastaviti voziti i nakon sezone.

Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlines tom je prilikom kazao da će ova linija omogućiti snažniju suradnju Portugala i Hrvatske, kao i učvršćenje prijateljskih veza.

Osim za Lisabon, hrvatski avioprijevoznik otvorio je izravne linije za Prag, Milano i Sankt Petersburg, te time povezao Hrvatsku sa 35 odredišta u 20 zemalja.

Ove su linije uvedene nakon petogodišnjeg restrukturiranja tvrtke koje je rezultiralo pozitivnim poslovnim rezultatima pa je tako nekadašnja tvrtka gubitaš posljednje tri godine završila u plusu.
 

Pročitajte više