Crvena akcija o "napadu" na osječki HGK: Gospodi iz Crvenog križa i Mesiću izrazili smo dobrodošlicu



CRVENA AKCIJA preuzela je odgovornost za "napad" crvenom bojom na osječki HGK gdje su jutros priredili svečanost na kojoj se Mesiću uručila povelja o počasnom članstvu Crvenog križa Osijek. Crvena akcija obratila se javnosti priopćenjem u kojemu kaže kako je Hrvatska gospodarska komora jedan od simbola moći i oličenje nepravednog sustava. 

"Ta krovna organizacija, kako si vole tepati, poduzetnika ili gospodarstvenika, u narodu poznata kao skup tajkuna svojim ekonomskim naputcima često "ohrabruje" političke elite u donošenju odluka. Gnjusnost te organizacije i samog sistema posebno dolazi do izražaja prilikom dodjeljivanja Zlatne kune gdje se dijele nagrade kapitalistima po svim mogućim kategorijama, uz nezaobilaznu svečanu priredbu i pregršt govora.", kaže u priopćenju Crvena akcija a zatim dodatno pojašnjavaju zašto su crvenom bojom "napali" osječki HGK.

"Inače taj Crveni križ iako nam se tako predstavlja nije nikakva dobrotvorna ustanova već je to još jedan parazit na leđima naroda iz kojeg svako malo izbijaju raznorazne afere. Ravnatelj gradskog društva Crvenog križa u Osijeku ima plaću veću od 22 000 kuna, a uz zavidan vozni park i nekoliko stanova preko sto kvadrata politika mu direktno pogoduje i sa novcima iz državnog proračuna bez da se propiše natječaj i sa izmjenama zakona koje dopuštaju turističke djelatnosti Crvenom križu. Pa kada su se gospoda na tako prikladnom mjestu odlučila naći i slaviti dok narod prosvjeduje i živi u potpuno drugačijem "svijetu" od njihovog, mi smo im odlučili prirediti dobrodošlicu.", tvrde iz Crvene akcije.

"S noći četvrtka na petak Crvena akcija je izvela napad crvenom bojom na prostorije HGK u Osijeku poručivši s tim činom da zakuske neće samo tako prolaziti dok se narod dalje osiromašuje i pljačka. Ne trebamo parazite da nam upravljaju životima, ne trebamo trpjeti diktaturu kapitala!", zaključuju iz Crvene akcije i pozivaju: "Pobunimo se svi zajedno!".

Pročitajte više