Čudina: 2002. za Brodosplit je bila puna teškoća, ali je zaustavljeno stvaranje gubitaka

PREDSJEDNIK Uprave Brodosplita Predrag Čudina na današnjoj blagdanskoj konferenciji za novinare kazao je da je 2002. za Brodosplit bila puna teškoća, no da je zaustavljeno stvaranje novih gubitaka, čemu su pridonijele Vladine mjere.

To je godina u kojoj je promijenjena stara uprava, imenovana prijelazna i nakon nje nova uprava, rekao je Čudina, istaknuvši da su Vladine mjere znatno olakšale položaj Brodosplita, osobito jamstvo za 57 milijuna dolara izdano prije 15 dana. To nam znatno olakšava rad te će 2003. biti mirnija i manje stresna, dodao je.

Govoreći o otpuštanju radnika, podsjetio je da su izrađeni programi otpuštanja oko 400 radnika isključivo iz administracije, odakle je ove godine već otišlo 60 radnika s otpremninom. U prošle dvije godine primljeno je oko 500 radnika raznih proizvodnih struka ili iz prekvalifikacija.

Na novinarski upit Čudina je odgovorio da će tanker za grčkog brodovlasnika, porinuće kojeg prvi put nije uspjelo, biti porinut 30. prosinca. Kazao je kako još nema konkretnih rezultata analize o uzrocima neuspjela porinuća te da je mast na saonicama s kojih je brod morao skliznuti u more bila na granici uporabivosti.

Nema ni govora o diverziji, kako se pričalo, a nije nađen ni ikakav trag o nekim lošim namjerama ili postupcima u pripremi broda za porinuće, dodao je Čudina.

Pročitajte više