Curica (3) jedina je preživjela pokolj u Tajlandu. "Bila je sklupčana uz tijela"

Ilustracija: EPA

TROGODIŠNJA Emmy spavala je pokraj svoje najbolje prijateljice u vrtiću na sjeveru Tajlanda kada je napadač, nadrogirani bivši policajac, upao u sobu naoružan pištoljem i nožem. Djeca su samo dva sata prije stravičnog napada crtala, pisala i igrala se. Oko 10 sati odgojitelji su roditeljima poslali fotografije nasmijane i sretne djece. 

Dva sata nakon toga ubojica Panya Kamrab došao je u vrtić. Prvo je ubio odgojiteljicu koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, a zatim je ubio gotovo svu djecu koja su u tom trenutku bila u vrtiću. Emmy je jedina preživjela i nije jasno kako. Policija ju je našla, bila je budna i sklupčana pored tijela svojih prijatelja, piše BBC

"Nije imala pojma što se događa kad se probudila. Mislila je da njezini prijatelji još spavaju. Policajac joj je prekrio lice krpom i odveo ju je iz prostorije", rekao je njezin djed Somsak Srithong.  

Njezinoj majci je rečeno da su sva djeca u vrtiću ubijena 

Emmyna majka, 35-godišnja Panompai Srithong, preko tjedna radi u Bangkoku. Rečeno joj je da su sva djeca u vrtiću ubijena. "Kad sam vidjela Emmy preko videopoziva, osjećala sam se blagoslovljeno", rekla je njezina majka. 

Emmyni baka i djed kažu kako stalno pita gdje je njezina najbolja prijateljica koja je ubijena u napadu. "Njezina joj je baka na kraju rekla da su svi njezini vrtićki prijatelji i odgajateljica umrli. Moramo joj stalno govoriti da je škola zatvorena. Premlada je da razumije koncept smrti", rekla je Emmyna majka. 

Motiv napada još nije poznat. U masakru je ubijeno ukupno 37 ljudi, a većina ubojstava dogodila se u dječjem vrtiću u Nong Bua Lamphuu. Među ubijenima su 23 djeteta. Ubojica je u svom krvavom pohodu koristio i hladno i vatreno oružje, a djecu je izbo dok su spavala. Dok je bježao iz vrtića, pucao je u nasumične prolaznike. Kad se vratio kući, ubio je sebe, suprugu i dijete. 

Pročitajte više