Curica (6) nestala u SAD-u prije 2 godine. Pronađena u tajnoj sobi ispod stepenica

Foto: Saugerties Police

DJEVOJČICA (6) koja je nestala 2019. godine pronađena je živa u tajnoj sobi ispod stubišta, priopćila je policija u američkoj državi New York. Paislee Shultis, sada šestogodišnjakinja, otkrivena je u kući u gradu Saugerties nakon potrage u ponedjeljak.

"Ona je dobrog zdravlja i sada je ponovno spojena sa svojim zakonskim skrbnikom i starijom sestrom", kaže policija.

Nestanak je prijavljen u sprnju 2019. godine iz okruga Tioga u New Yorku, navodi se u policijskom priopćenju. Tada je imala četiri godine. Vlasti su od početka vjerovale da su je oteli njezini biološki roditelji, Kimberly Cooper (33) i Kirk Shultis Jr. (32), nakon što su 2019. izgubili skrbništvo nad njom.

Pronađena u tajnoj sobi ispod stubišta

Nakon što je primila informaciju da se Paislee nalazi u kući u gradu Saugerties, u okrugu Ulster, policija je dobila nalog za pretragu kuće. Otac Kirka Shultisa, koji je vlasnik kuće, bio je tamo kada je policija obavila pretres i rekao da nema saznanja o tome gdje se Paislee nalazi.

No nešto više od sat vremena nakon potrage, jedan od detektiva je primijetio da su stepenice koje vode u podrum kuće čudno konstruirane. Nakon što je uklonila nekoliko ploča, policija je pronašla Paislee i njezinu biološku majku Cooper kako se skrivaju u, kako je policija opisala, "malom, hladnom i mokrom" ograđenom prostoru.

Cooper, Shultis Jr. i njegov otac su uhićeni i optuženi za Paisleeinu otmicu. Otac i sin su pušteni na slobodu do suđenja.

"Istraga je u tijeku i očekuje se još uhićenja", stoji u policijskom priopćenju.

Pročitajte više