Curicu u Americi držali golu u psećem kavezu, tukli je i izgladnjivali. Mrtva je

Zlostavljači Elwyn Crocker i Candice Crocker Foto: Effingham County Sheriff's Office/Facebook

U AMERIČKOJ Georgiji u tijeku je suđenje zbog ubojstva 14-godišnje djevojčice čije je tijelo pronađeno zakopano u dvorištu jedne obiteljske kuće. Na suđenju se mogu čuti strašni detalji o tome kako je djevojčicu zlostavljala vlastita obitelji.

Kako prenosi The Independent, na preliminarnom saslušanju se doznalo da je obitelj 14-godišnju Mary Crocker držala golu u psećem kavezu, vezala zatvaračima oko vrata kao psa, zaključavala u sićušnom prostoru toliko dugo da joj se tijelo pogrbilo i iskrivilo.

Prije nego što je bila zatvorena, Mary je bila prisiljena obavljati sve kućanske poslove, stalno izgladnjela.

Tukli su je svi članovi obitelji, na čelu s ocem i maćehom.

Kada je Mary umrla, bacili su je u plitak grob koji su iskopali u vrtu. Vlasti su tamo pronašli ostatke Maryna starijeg brata, Elwyna Crockera Jr.-a.

Otac ubijenih, 55-godišnji Elwyn Crocker Sr., 33-godišnja maćeha Candice Crocker i troje starijih članova obitelji su optuženi za ubojstvo i okrutnost nad djecom. Taj je slučaj pokrenuo brojna pitanja u vezi sa zlostavljanjem djece u Americi.

Mary je pila vodu jedino kada bi joj otac dovukao kavez u kupaonicu

Optužbe na sudu su povezane samo s Mary koja je umrla u agoniji u listopadu prošle godine. Vlasti vjeruju kako je njezin dvije godine stariji brat također zlostavljan. No tek nakon što vlasti dobiju rezultate obdukcije njegovog tijela moći će sa sigurnošću znati hoće li i zbog njegove smrti podići optužnicu protiv obitelji. Prema prvim informacijama, vjeruje se kako je Crocker Jr. umro 2016. godine.

Istražiteljica Abby Brown izjavila je na saslušanju da je Mary jednom prilikom bila zaključana više od 24 sata u psećem kavezu u obiteljskom domu u blizini Savanne. Tukli su je kućanskim pomagalima kao što je tava. U rijetke obroke koje bi dobila stavljali su opojne tvari poput rižina octa. 14-godišnjakinja se prala jedino kada bi njezin otac dovukao kavez u kupaonicu da se napije vode. 

U jednom trenutku Maryni zglobovi su bili oštećeni do te mjere da su je zavezali za ljestve da vide može li se ispraviti, rekla je istražiteljica Brown.

Fotografija na kojoj je Mary gola u kavezu snimljena je neposredno prije njezine smrti. Fotografija je pronađena na mobitelu njezina oca, zajedno s tekstualnim porukama koje je razmjenjivao sa svojom ženom. U porukama se hvali o zlostavljanju.

11-godišnjak prisiljen udarati Mary kućanskim pomagalima

Uz ostale dokaze bit će pridodano i svjedočenje 11-godišnjeg sina Jamesa koji je vlastima rekao da je bio prisiljen udarati Mary kućnim predmetima. James ima cerebralnu paralizu te je sada na skrbi.

Budući da se djeca nisu školovala u školi, nije bilo mogućnosti da prijave nasilje, rekle su vlasti.

Smrti Mary i njezina starijeg brata izašle su na vidjelo nakon što je rođak čuo za njezinu smrt i prijavio sve policiji, što je dovelo do pretresa obiteljskog dvorišta.

Očekuje se kako će svi osumnjičeni poreći ubojstvo. 

U kući s Crockerima živjeli su Candicein brat 31-godišnji Tony Wright te 50-godišnja majka Kim Wright sa svojim 55-godišnjim dečkom Royem Anthonyjem Praterom. Svi su u pritvoru.

 

Pročitajte više