Cvetojević gradskim vlastima: Uber je sinonim novog, ne vraćajte nas u 19. stoljeće

Screenshot: N1

ZAGREBAČKA Gradska skupština sinoć je donijela zakon kojim se zabranjuje izdavanje dozvola za autotaksi prijevoz do 2017. godine, a ta odluka najviše će pogoditi sve popularniji Uber.

To je samo "točka na i" brojnih napada koji prate Uber još i prije nego što je službeno počeo s poslovanjem u Hrvatskoj. U zaštitu Ubera stao je poduzetnik Saša Cvetojević koji je na svom Facebook profilu optužio gradske vlasti da se ovakvim zakonom upliću u izbor građana koji, smatra Cvetojević, imaju pravo sami birati kakvu će vrstu prijevoza koristiti.

"Danas sam koristio Uber četiri puta. Sinoć sam išao na večeru Uberom, ne vlastitim autom. Zašto? Baš zato što su u to isto vrijeme zastupnici moga rodnog grada, kojem plaćam najveći prirez, kojem moja tvrtka plaća 20.000 kn komunalnih i vodnih naknada svaki mjesec, kojem plaćam najskuplje pročišćavanje vode i kojeg neizmjerno volim, izglasali još jednu od odluka kojom se žele uplitati u moj život, odlučivati za mene i tjerati me nazad u devetnaesto stoljeće.

Ne želim ovjereni cjenik, ne želim da onaj tko me vozi od točke a do točke b ima licencu, položen ispit o poznavanju grada. Ne želim uzimati taxi po redu na stajalištu, zvati telefonom i platiti naknadu za poziv. Ako vi to želite, ja vam ne branim. Imate izbor i ne morate koristiti Uber ili slične aplikacije.

No, ja želim transparentnu cijenu i bezgotovinsko plaćanje.Želim čisto i uredno vozilo, isto takvog vozača, želim vidjeti gdje je kad dolazi po mene i želim vidjeti gdje vozi moju djecu i kad nisam u vozilu.

Konačno, ja želim biti taj koji će reći da li mi usluga odgovara i dati ocjenu. Ne inspektor, ne gradski ćato. Ja, koji to plaćam. Dozvolite meni izbor, a vi radite kako vam drago!

Zato Uber za mene nije samo jedna tvrtka. Uber je sinonim novog. Nove ekonomije. Nove usluge. Novog ponašanja. Smanjenja gužve. Smanjenja zagađenja. Novih poslovnih mogućnosti, novog zapošljavanja.

Do sad sam Uber koristio u Los Angelesu, New Yorku, Berlinu, Krakowu, Bangkoku, Saigonu i Zagrebu. Svugdje funkcionira isto. Svugdje radi dobro. Gospodo koja me zastupate, možete dobiti bitku. Nećete dobiti rat.

Ako i niste mislili koristiti Uber, sad je trenutak da isti aktivirate. Ako to učinite ovim linkom, dobiti ćete besplatnu vožnju do 35 kuna a isto ću dobiti i ja. Gradskim zastupnicima usprkos!!!", poručuje Cvetojević na Facebooku.

 

Pročitajte više