Cvitan: USKOK zna s kim su "zemunci" surađivali u Hrvatskoj

ŠEF Uskoka Dinko Cvitan danas je u Beogradu izjavio kako će srpskom tužitelju za organizirani kriminal Miljku Radisavljeviću dati informacije o ubojstvima u vezi sa pripadnicima "zemunskog klana".

"Hrvatska i srpska policija zajedno rade na intenzivnoj kriminalističkoj obradi pokušaja ubojstva Sretka Kalinića i drugih ubojstava u regiji", kazao je Cvitan u beogradskom Sava centru gdje je došao na skup o borbi protiv korupcije, pišu srpski mediji.

Uskok zna s kim su "zemunci" surađivali u Hrvatskoj

Cvitan je napomenuo da Hrvatska ima informacije s kim su "zemunci" surađivali u našoj zemlji. "Neosporno je da kriminalne grupe iz dvije zemlje rade zajedno, ali surađuju i dvije policije", kazao je Cvitan koji nije želio potvrditi da je Kalinić hrvatskim istražiteljima priznao ubojstvo dvojice pripadnika "zemunskog klana".

Šef Uskoka je uvjeren da će se poslije izmjene hrvatskog Ustava steći uvjeti za potpisivanje sporazuma između Srbije i Hrvatske u kojem će biti omogućeno izručenje Kalinića Srbiji. Simović i Kalinić su u Srbiji osuđeni na 40 godina zatvora zbog sudjelovanja u atentatu na bivšeg premijera Zorana Đinđića.

Pročitajte više