Cvitan: Vlastitog sina bih zatvorio da je počinio kazneno djelo

Foto: Hina

DINKO CVITAN danas je u saboru podnio izvješće o radu DORH-a u 2015. i 2016. godini.


"Hvala svima na prilici i časti da budem u ovom Domu dosta puta, želim svako dobro vama i vašim obiteljima", rekao je Cvitan i tim riječima se oprostio od zastupnika.

Cvitan je, osvrćući se na tvrdnje da je percepcija građana o radu državnog odvjeništva loša, jer nema presuda, pogotovo u velikim predmetima, poručio kako državni odvjetnik nema ni jedan način da požuruje sud da postupi po podignutoj optužnici.

Broj vraćenih optužnica je vrlo mali, rekao je zastupnicima.

"I vlastitog sina bih zatvorio da je počinio kazneno djelo"

Poručio je i kako za državno odvjetništvo i USKOK ime, prezime, stranačka pripadnost definitivno ne znače ništa.

“Ako se prikupe dokazi protiv bilo koje osobe, ta će osoba biti procesuirana ili kako volim kolokvijalno reći, i vlastitog sina bih zatvorio da je počinio kazneno djelo i onda mu nosio četvrtkom mandarine u Remetinec", rekao je.

Klub vladajućeg HDZ-a najavio je kako će Cvitanova izvješća primiti na znanje, kako je to učinio i saborski Odbor za pravosuđe.

Kroz izvješće se nije dovoljno pažnje posvetilo terorizmu, kao ni institutu zaštićenog najma, kazao je u ime Kluba Marko Šimić.

Jovanović rekao da mandat treba trajati sedam godina


"Ne možemo pisati o terorizmu kad se, hvala Bogu, nije u Hrvatskoj dogodio", odgovorio mu je Cvitan.

SDP-ov Željko Jovanović ističe kako način kako se Cvitana ponovno ne bira šalje brojne upitnike na račun čovjeka (Dražena Jelenića) koji će doći na njegovo mjesto.

Smatra da bi glavnog državnog odvjetnika sabor trebao birati dvotrećinskom većinom, na jedan mandat od sedam godina.

Saborska rasprava o Cvitanovim izvješćima završila je prije nego što se očekivalo, jer nekoliko oporbenih zastupnika, prijavljenih za raspravu, nije bilo u sabornici kad je došao njihov red.

Pročitajte više