Cvitanović se izvukao od optužbe za posjedovanje marihuane u zatvoru

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu danas je odustalo od optužbe za posjedovanje osam grama marihuane koja je prije dvije godine pronađena u zatvorskoj ćeliji Jakše Cvitanovića Cvika u zatvoru na splitskim Bilicama.

Naime, nije se uspjelo utvrditi da je marihuana uistinu bila Cvitanovićeva. Ispitani su njegovi cimeri iz ćelije kao i čuvari zatvora, ali nije bilo dokaza koji bi dokazivali Cvitanovićevu krivnju. Osim marihuane pronađen je i rastavljeni mobitel, no njegovo posjedovanje, čak i u zatvoru, ne potpada pod kazneno djelo.

Državno odvjetništvo nada se barem osuđujućoj presudi za pištolj s kojim su ga zatekli prilikom uhićenja u stanu u Zoranićevoj ulici u središtu Splita. Uhićen je početkom 2007. godine nakon što je šest mjeseci bio u bijegu.

Policajci su tada u stanu zatekli i Nikolu Šitina, sina Tonča Šitina, sveučilišnog profesora i predsjednika Udruge za potporu Tibetu. U stanu je bilo i 20 grama marihuane koja nije bila Cvitanovićeva.

Cvitanovića čeka nastavak suđenja u glavnom postupku za organiziranje korčulanske narko hobotnice, koja je prema USKOKU, u svega nekoliko godina okrenula nevjerojatnih sedam milijuna kuna na heroinu. U tom slučaju nije zaplijenjen niti gram droge.

Dragan Miljuš
Foto: Index (arhiva)

Pročitajte više