Dačić o snimci na kojoj su napadači s Kosova: To je podvala. Vidi se snijeg

Screenshot: Facebook

SRPSKI ministar vanjskih poslova i potpredsjednik vlade Ivica Dačić je tijekom gostovanja na RTS-u poručio kako je Albin Kurti jedini krivac za ono što se tijekom vikenda dogodilo na Kosovu. Istaknuo je kako mu nije jasno po kojem je članku Rezolucije 1244 ili Briselskog sporazuma kosovska policija bila na sjeveru Kosova.

Također je kazao da snimka koju je svom Facebooku objavio kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla uopće nije od one noći kada se dogodio incident, odnosno da se radi o podvali. Sveçla je napisao kako se na snimci vidi i Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste, koji se nalazi na crnoj listi SAD-a i Velike Britanije.

"Ne opravdavamo bilo kakve nasilne akcije, žalimo zbog ubojstva policajca, gubitka života Srba i što je došlo do takvog incidenta koji nije u interesu Srbije", naveo je Dačić, prenosi Nova.rs. Dodao je da Priština, ali i srpska opozicija, prebacuje odgovornost na Aleksandra Vučića. 

 

"Beograd se bori za mir i prava Srba"

"Ovdje se pokušava dokazati i pokazati da su Milan Radoičić ili Zvonko Veselinović ti koji su proveli ove akcije. Oni bi najviše voljeli da su naišli i na Mojsilovića jer im treba veza s Beogradom, hoće reći da netko to uvozi sa strane", uvjeren je šef srpske diplomacije. 

Potom se osvrnuo na spornu snimku, rekavši da se "čak vidi snijeg" na snimci. "Bio je i snijeg, to govori da to nije snimka od tog dana", naglasio je. Ponovio je kako se Beograd bori za mir i prava Srba te da neće dozvoliti daljnju eskalaciju zbog svega ovoga. 

"Bijedno je da se na ovakav način, na račun vlasti države, želi dokazati kako su Srbi teroristi koji su u svemu tome sudjelovali", zaključio je. 

Pročitajte više