Dalibor Ninčević novi predsjednik Hrvatskog bloka Splitsko-dalmatinske županije

Dalibor Ninčević izabran je na današnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini za novog predsjednika Hrvatskog bloka Splitskodalmatinske županije.

Ninčević, koji je do sada obnašao dužnost tajnika, bio je jedini kandidat za predsjednika, a na toj funkciji zamijenio je Antu Vučemilovića. Danas je izabran i novi Izvršni odbor stranke koji broji 22 člana.

Predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić je kazao kako u politici i životu treba uvijek ustrajati na načelima pa tako i HB treba prije svega poštivati načelo unutarstranačke demokracije za koje se zalaže. Komentirajući događaje vezane uz smjenu župana Branimira Lukšića, Pašalić je ocijenio da je vrhu HDZ-a Lukšić smetao u njihovim političkim ambicijama te da je riječ isključivo o političkom obračunu s Lukšićem kojeg je pozvao da pristupi Hrvatskom bloku.

Pašalić je ocijenio da Hrvatsku "za par mjeseci očekuju najteži parlamentarni izbori do sada jer je stanje u državi vrlo konfuzno a vlast je iznevjerila sva očekivanja i sada to uoči izbora sve želi 'prelakirati'".

(Hina) žviš db

Pročitajte više