Dalija Orešković: Plenković ustraje na Turudiću da zaštiti sebe

Foto: FaH, Screenshot: N1

Dalija Orešković komentirala je aferu Turudić.

"Meni ova prepiska potvrđuje da je HDZ jedna kriminalna organizacija koja ima svoje predstavnike u pravosudnim tijelima i to na visokopozicioniranim mjestima. Zašto HDZ ustraje na Turudiću? Jer time štite sami sebe. I Andrej Plenković time štiti samog sebe - ne samo da DORH i USKOK pokrenu postupak sada, neposredno prije izbora, nego i za slučaj da izgubi izbore.

Da ima čovjeka u pravosuđu koji bi mogao potencijalno sakriti, ukloniti za njeg komprimitirajuće poruke", rekla je zastupnica Stranke s imenom i prezimenom, prenosi N1.

 

"Ovo će biti nacionalna sramota nacionalnim manjinama u koalicijskoj većini"

"Treba prokazivati svakog ponaosob člana iz vladajuće većine, tu mislim i na zastupnike iz reda nacionalnih manjina. Ovo će im biti nacionalna sramota. Ovo će biti njihova nacionalna sramota jer ovo je težak udar na pravosuđe i demokraciju. Neće nam pomoći ni Europska komisija ni nitko", dodala je.

"Očekujem da će Turudić biti izglasan", dodala je.

"Postoji nepisano pravilo koje mnogi ne žele izgovoriti javno"

"Postoji nepisano pravilo koje mnogi ne žele izgovoriti javno. Smatra se da kada bi tijela kaznenog pogona pokretala postupke zbog korupcije protiv premijera u mandatu, da to može biti protumačeno kao udar na državu. Rijetko će netko toliko riskirati jer ne zna kako će kazneni postupak završiti, pa tko će preuzeti taj teret da je smijenio jednu vladu", rekla je.

Pročitajte više