Damir Miloš teško optužen da je inscenirao vlastiti nestanak

JEDRILIČAR Damir Miloš teško je optužen od strane stotinjak splitskih jedriličara da je inscenirao vlastiti nestanak u svrhu samopromocije.

Podsjećamo, pisac i jedriličar Damir Miloš, širokoj javnosti poznat iz reklame VIP-a, prije dva tjedna «nestao» je za vrijeme regate Svetog Nikole, nakon čega je organizirana potraga. 36 sati kasnije Miloš se javio s Korčule, te iznio priču prema kojoj su ga spasile «prikaze».

Splitski jedriličari, na čelu s predsjednikom Jedriličarskog kluba Mornar, ovih su dana uputili pismo Stegovnoj komisiji Hrvatskog jedriličarskog saveza, u kojem optužuju Miloša za prijevaru po uzoru na već viđene slučajeve na profesionalnim utrkama na Atlantiku. Miloš je, tvrde jedriličari, namjerno odustao petnaestak milja prije kraja, nakon što je vidio da je posljednji.

Jedriličari dovode u pitanje i Milošev renome jednog od najboljih hrvatskih jedriličara, te ustvrđuju kako je Miloš do sada sudjelovao u svega dvije regate. U jednoj je bio posljednji, a od druge je odustao jer je imao najlošije rezultate.

Jedriličari Miloša optužuju za maliciozan marketinški plan, te prijevaru «uz pomoć i zlouporabu medija», zbog čega od Saveza zahtjevaju da Milošu doživotno zabrani jedriličarske aktivnosti, a od Miloša da sam plati goleme troškove potrage.

Jedriličari u pismu, koje je objavio tjednik Nacional, sa stručne strane iznose 8 argumenata koji demantiraju Milošev izveštaj o `nestanku`.

Damir Miloš navodno je 9. prosinca nazvao Miljenka Nikolića, organizatora regate. "Regata je sad izreklamirana. Sada više neće biti problema s novcem" - telefonski razgovor Miloša s Nikolićem za Nacional je prepričao Višić, predsjednik Mornara.

Pročitajte više