LOKALNI IZBORI

Dan s Tomaševićem: "Neće biti moguće da netko ode s posla nakon sat vremena"

Foto: Index, Video: Sanja Padjen

INDEXOVA reporterka provela je dan s Tomislavom Tomaševićem, koji je po svim anketama sigurno u drugom krugu izbora za zagrebačkog gradonačelnika.

Na početku nam je otkrio kako mu radni dan počinje oko osam, a da prije obično prošeće s kućnim ljubimcem Boškom. "Udomili smo ga kad je bio štene, netko ga je bacio u potok, bio je pun buha pa smo ga nazvali Boško. S nama je skoro devet godina i dio je obitelji, u pravom smislu riječi", rekao nam je.

Zašto presica kod Paromlina?

"Želim biti pristupačan, zato se potrudim popričati sa svima, no ne želim rješavati probleme kao bivši gradonačelnik, da moja oko svega bude zadnja", rekao nam je.

Pratili smo ga na dan kad je imao press konferenciju kod Paromlina. Objasnio je i zašto je izabrao baš tu lokaciju. "Odlučili smo se za ovu lokaciju jer desetljećima propada, a nekoliko je minuta hoda od ureda gradonačelnika. To je simbol propadanja zagrebačke kulture. Na ovom mjestu je obećana gradska knjižnica, i već je potrošeno desetak milijuna kuna za projektnu dokumentaciju, da bi Bandić i HDZ odlučili da se ovo zemljište proda", rekao je.

"Radim od 19. godine"

"Radim od svoje punoljetnosti. S 19 godina vodio sam projekt u sedam zemalja vezano za mladi i održivi razvoj.  S 20 godina bio sam član službene delegacije na najvećoj UN-ovoj konferenciji o održivom razvoju u Johannesburgu. S 21 sam bio savjetnika u UN-u. Imam dosta radnog staža, a i političkog", rekao nam je.

O zaposlenima u Gradu Zagrebu

"Situacija da ljudi dolaze na posao pa odu nakon sat vremena neće više biti moguća. Neki čak niti ne dođu na posao. Svatko će raditi svoj posao, a ako netko radi na fiktivnom radnom mjestu, dat će mu se prilika na novom radnom mjestu. Ako neće htjeti raditi, ima i za to rješenje", najavio je.

O odnosu s ocem

"Ima jako puno obitelji u kojima se roditelji politički ne slažu, bilo je dosta burnih rasprava, godinama je to trajalo, ne bi pričali danima nakon toga. Onda smo zaključili da trebamo izbjegavati te teme i izbjegavamo ih", rekao je Tomašević o svom ocu koji sada podržava Domovinski pokret, a Tomašević je u jednom intervjuu sam za oca rekao da je desničar: "Da, desničar, ali podržava sve što ja radim."

Uvjeren u pobjedu

"Uvjeren sam da ću ući u drugi krug i onda pobijediti. Izaći ću iz sabora. Vjerujem da ćemo dobro upravljati gradom, da ćemo ispuniti ono što smo obećali i da ćemo dobiti i drugi mandat", rekao je dodajući da smatra da nije dobro da netko vodi grad dulje od dva mandata.

Pročitajte više