Danas imamo 170 novih slučajeva od 5397 testiranih, u 11 je presica Stožera

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

DANAS imamo 170 novih slučajeva od 5397 testiranih, neslužbeno doznajemo. U petak prije dva tjedna imali smo 131 novi slučaj, a u petak prije tjedan dana 176 novih slučajeva.

Nacionalni stožer u 11 sati održava press konferenciju na kojoj će dati više informacija o stanju s koronom. Presicu ćete moći pratiti na Indexu.

Dio županija objavio je današnje brojke.

Bjelovar: U Županiji dvije novozaražene osobe koronavirusom

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o osobama iz Bjelovara i Daruvara, priopćili su u iz županijskog stožera civilne zaštite.

U bjelovarskoj Općoj bolnici na liječenju je jedna osoba zaražena koronavirusom, a na opservaciji je šest pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 68 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, nema novozaraženih osoba od zarazne bolesti covid-19.

U Šibensko-kninskoj županiji šest novooboljelih osoba

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije šest je novooboljelih osoba od covid-19 infekcije, četiri osobe iz Šibenika i dvije iz Tisnoga.
Trenutno je 37 aktivnih slučajeva oboljenja od covid-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 18 pacijenata, od kojih je jedan na NIV-u (neinvazivna ventilacija). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 144 osobe, od toga su 53 osobe bliski kontakti oboljelih, a za 91 osobu određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku, prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti covid-19.
U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 66 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

 

Pročitajte više