Danas je norijada. U centru Zagreba na snazi posebna regulacija prometa

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz ZET-a navode kako će danas od 11 do 13 sati u primjeni biti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa zbog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata.

Od 11 do 12 sati bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

U podne se kreće prema Bundeku

Kolona maturanata će oko 12 sati krenuti sa središnjeg trga prema Bundeku. Ovisno o razvoju situacije tijekom prolaska kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.

Oko 12:15 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12:25 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Od 12:10 do 13 sati očekuje se i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti-istok i Sopot.
 

Pročitajte više