Danas se nastavlja suđenje Branimiru Glavašu

NA ŽUPANIJSKOM sudu u zagrebu nastavlja se suđenje Branimiru Glavaši i šestorici ostalih optuženih u slučajevima "garaža" i "selotejp".

Danas će sudsko vijeće kojim predsjeda sudac Željko Horvatović odlučiti o svjedocima i dokazima koje je predložila obrana. Prva tri dana suđenja potrošena su upravo na maratonsko predlaganje svjedoka, a ukupno su obrana i optužba predložili oko 270 svjedoka. Među njima su Krunoslav Fehir i njegov otac Josip, dosadašnji predsjednik Sabora Vladimir Šeks, koji je tada u Osijeku bio predsjednik Kriznog stožera, Aleksandar Stanković jer je napravio i u svojoj emisiji Nedjeljom u 2 emitirao intervju u kojem Krunoslav Fehir priznaje ubojstvo Čedomira Vučkovića u garaži i Vladimir Faber koji je u vrijeme istrage o slučajevima "selotejp" i "garaža" bio načelnik osječke Policijske uprave, a kojeg Glavaševa obrana optužuje za vršenje pritiska na svjedoke.

Obrana se žestoko protivila svjedočenju Krunoslavu Fehiru, iz razloga što on po njima ne može biti svjedok pokajnik jer je sam priznao da je ubio Čedomira Vučkovića. Po zakonu o USKOK-u svjedok pokajnik ne može biti osoba koja je i sama počinila kazneno djelo ubojstva. Državno odvjetništvo tvrdi da Fehir može biti svjedok pokajnik jer je autopsija pokazala da je Vučković umro od kiseline iza akumulatora koju je bio natjeran da popije, a ne zbog Fehirovih pucnjeva.

Kad bi sud prihvatio većinu svjedoka ovo bi bilo jako dugo suđenje i moglo bi potrajati godinama. Današnja rasprava će biti jedina rasprava ovog mjeseca. Trebalo ih je biti više, no sve druge su otkazane. Obrana Branimira Glavaša tvrdi da su ostale rasprave otkazane jer nekima zbog izbora ne odgovara da se čuje njegova istina. Glavaševi odvjetnici su prvog dana suđenja najavili da će on svoju obranu iznijeti odmah na početku, a ne na kraju, kao što je to uobičajeno.

D.M.
Foto: H.P.

Pročitajte više